Helmut Marko, ontdekker Max Verstappen, bij Eva Jinek op NPO 1

Vanavond, Woensdag 22 februari is Helmut Marko, de ontdekker van Max Verstappen, te gast bij Eva Jinek. De uitzending begint om 23.00 uur op NPO 1.

Levende legende

De Oostenrijker Helmut Marko is een levende legende in de Formule 1. Momenteel is hij adviseur van het Red Bull Racing Formule 1 Team. Marko is degene die Max Verstappen het afgelopen seizoen promoveerde van Toro Rosso naar het eerste team van Red Bull, waarna Verstappen prompt een race won. Ook de rest van het seizoen was de Nederlander erg succesvol voor het Oostenrijkse team.

Presentatie

Komende zondag wordt de nieuwe Red Bull Formule 1-wagen de RB 13, gepresenteerd. In deze wagen gaat Verstappen vanaf volgende maand op jacht naar overwinningen en de wereldtitel. De eerste Formule 1 race wordt op 26 maart in Melbourne verreden, waarna het circus zich via China en Bahrein verplaatst naar Europa.

Succes

Helmut Marko wordt naast vader Jos Verstappen gezien als de man achter het succes van Max. Marko heeft een band met Nederland, in 1971 won hij samen met de Nederlandse coureur Gijs van Lennep de 24 uur van LeMans.

Uitzending

De uitzending van Jinek met Eva Jinek is vanavond vanaf 23.00 uur te zien via NPO 1. NPO 1 is ook te zien in Nederland via Internet.