Honderdste aflevering van ‘The Blacklist’ op RTL 5

Vanavond, woensdag 14 maart, wordt de 100ste aflevering van ‘The Blacklist’ uitgezonden bij RTL 5. In deze speciale aflevering gaat Raymond ‘Red’ Reddington (James Spader) op zoek naar een zeldzaam muntstuk, waarmee volgens de legende een waardevolle schat kan worden opgespoord.

Crimineel

‘The Blacklist’ is een Amerikaanse misdaadserie over ’s werelds meest gezochte crimineel, Raymond ‘Red’ Reddington, die zichzelf onverwachts aangeeft na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven. Reddington is bereid hen te helpen terroristen en andere criminelen op te sporen, op voorwaarde dat hij samenwerkt met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen.

Eigen belang

De reden voor dit bijzondere verzoek is voor zowel Elizabeth als haar collega’s een raadsel. De criminelen die Red helpt opsporen zijn echter ook in zijn eigen belang. Deze criminelen staan namelijk op zijn ‘blacklist’, om persoonlijke redenen.

Terwijl Red alles op alles zet om de munt in zijn bezit te krijgen, behandelt Liz haar verwondingen die zij overhield aan haar strijd op leven en dood. Als ze alle sporen van het gevecht probeert te wissen, stuit ze op een mysterieus apparaat op een wel heel ongewone plek.

RTL 5

‘The Blacklist’ is woensdag te zien om 20.30 uur bij RTL 5. De serie is ook te zien via Videoland en Netflix. Op Netflix zijn nog niet alle seizoenen beschikbaar.

Video: