Hoofdsponsor VPRO besteedt veel aandacht aan de IDFA

De VPRO besteedt de komende twee weken veel aandacht aan het IDFA op zowel, televisie, radio als Internet. De VPRO is hoofdsponsor van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA).

VPRO-premières

Op het festival gaan dit jaar gaan zeven VPRO-producties in première waaonder  de openingsfilm Stranger in Paradise (Guido Hendrikx, First Appearance en Dutch Competition). Daarnaast zijn er nog veel door de VPRO reeds aangekochte documentaires te zien zoals Ambulance, Weiner, Shadow World, Forever Pure, the Promise, Settlers, Zero Days en OJ Made in America.

2Doc

Vrijwel elke avond staat op NPO 2 het festival centraal in het televisieprogramma 2DOC. Rond 23.05 zijn er documentaires te zien. Een overzicht van de uitzendingen vind je op de website van 2Doc..

Inside IDFA

Daphne Bunskoek doet verslag vanaf het festival in het programma Inside IDFA. Met korte, inleidende reportages bij de documentaires die zullen worden uitgezonden op NPO 2 en verdiepende interviews met de beste documentairemakers ter wereld, die gedurende het evenement in Amsterdam bijeen zijn.

Ersin Kiris gaat op stap met de opvallendste gasten van het festival in The Road to IDFA. Met onder andere aandacht voor de documentairereeks over O.J. Simpson, en de première van De Europeaan; over europoliticus Frans Timmermans. Inside IDFA is tot en met 23 november elke doordeweekse dag om 20.25 en/of 22.55 uur op NPO 2 te zien.

Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1

In Nooit Meer Slapen, hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1, ook aandacht voor het festival. Meer informatie op de website van het radioprogramma.

2doc.nl

Tijdens IDFA zullen enkele jonge verslaggevers in korte video’s vóór en achter de schermen verslag doen van het festival. Daarnaast zijn er diverse interviews met regisseurs op 2doc.nl te zien.

NPO Cultura

In de eerste week van het festival zijn er op de digitale themazender NPO Cultura documentaires te zien die vorig jaar op het festival in de prijzen vielen. De meeste hiervan worden gevolgd door Regisseur aan de Keukentafel, een nagesprek met de maker.

In de tweede week staat de serie De bewonderaars centraal. Hierin ontmoeten recent afgestudeerde Nederlandse documentairemakers hun idolen, die te gast zijn op het festival. Aansluitend zijn documentaires te zien van deze jonge makers én van de beroemde regisseurs die zij bewonderen. NPO Cultura is te zien via diverse digitale televisiepakketten en Internet.

vpro.nl/idfa

Op vpro.nl/idfa een overzicht van alle uitzendingen, interviews, tips en artikelen rond het festival. Plus alles over de nieuwe VPRO IDFA Audience Award: stem en schrijf je eigen minirecensie.

Youtube

Het festival zelf is actief op Youtube met een eigen Youtube-kanaal.

Video:

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.