Hoogtepunten Eredivisie in virtual reality bij FOX Sports

Televisiezender FOX Sports maakt het vanaf dit weekeinde het mogelijk om de hoogtepunten van de Eredivisie te beleven in virtual reality.

Speciale app

Hiervoor brengt de zender een speciale app uit in samenwerking met Beyond Sport. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt.

Nadat beide partijen eerder voor een wereldprimeur hadden gezorgd door virtual reality te gebruiken tijdens een live voetbalwedstrijd wordt het virtual reality-experiment dit weekeinde voortgezet.

Virtual reality

FOX Sports Eredivisie zal vanaf dit weekend, voor de eerste keer ooit, een gratis virtual reality-app uitbrengen waarmee gebruikers door de ogen van de spelers de hoogtepunten van het afgelopen weekend kunnen beleven. De app is ontwikkeld door Beyond Sports in samenwerking met de voetbalzender. De technische ondersteuning wordt geleverd door KPN.

Eretribune

Naast enkel de beste goals bevat de app fragmenten uit het programma De Eretribune, waarin analisten belangrijke wedstrijdsituaties analyseren in virtual reality. In eerste instantie zullen alleen consumenten die in het bezit zijn van een Samsung Gear VR gebruik kunnen maken van de applicatie.

Nieuwe versie

Beyond Sports werkt ook aan versie van de applicatie die werkt met de VR-brillen van Google: Google Cardboard.

In februari van dit jaar hadden FOX Sports en Beyond Sports ook al een experiment met virtual reality. De wedstrijd Feyenoord-PSV was toen via virtual reality te volgen via onder andere het game-platform Twitch.

Video: