Hotradio Hits nu ook te beluisteren via DAB+

Sinds donderdagavond is de commerciële radiozender Hotradio Hits in grote delen van Nederland te ontvangen via DAB+. Hotradio Hits maakt gebruik van het digitale ethernetwerk van de commerciële aanbieder MTVNL. Hotradio Hits was tot op heden alleen te beluisteren via Internet. In het verleden heeft de radiozender ook regionaal op de FM uitgezonden.

MTVNL

Eerder al kozen regionale commerciële radiozenders als Team FM, Gigant FM en Radio JND voor digitale etherverspreiding via DAB+ via het netwerk van MTVNL. Momenteel zijn deze radiozenders nog landelijk te horen maar het is de bedoeling dat het netwerk van MTVNL wordt geregionaliseerd. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

Daarnaast maken ook radiozenders als Omroep West, Radio NH (Noord-Holland) en Groot Nieuws Radio gebruik van het netwerk van MTVNL om de DAB+-dekking in bepaalde delen te optimaliseren.

Efteling Kids Radio

Ook de commerciële radiozender Efteling Kids Radio gaat gebruik maken van het netwerk van MTVNL voor haar DAB+-vespreiding. Deze zender is ook donderdagavond toegevoegd aan het multiplex. Efteling Kids Radio zendt al jaren landelijk uit via DAB+ door ruimte te horen op het DAB+-netwerk van commerciële landelijke radiozenders. Efteling Kids Radio huurt capaciteit van de Radio 538 Groep maar zal vanaf morgen niet meer te horen zijn via dit netwerk.

Minder bereik

Het bereik van Efteling Kids Radio via DAB+ zal door de verhuizing naar het netwerk van MTVNL afnemen aangezien dit netwerk een minder goede dekking heeft dan het netwerk van de landelijke commerciële radiozenders. De verwachting is wel dat de dekking van dit netwerk verbeterd wordt. Het is niet duidelijk welke radiozender vanaf morgen te horen zal zijn via kanaal van Efteling Kids Radio op het netwerk van de landelijke commerciële omroepen op kanaal 11C.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.