Interview met koning Willem-Alexander te zien op NPO 1 en RTL 4

Aan de vooravond van zijn 50ste verjaardag zenden NPO 1 en RTL 4 vanavond gelijktijdig een uitgebreid gesprek uit met koning Willem-Alexander.

Afgelopen vijftig jaar

De koning ontvangt interviewer Wilfried de Jong bij hem thuis, op de Eikenhorst in Wassenaar. Aan de hand van historische televisiefragmenten kijkt hij terug op zijn eigen leven en op nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen vijftig jaar.

Diverse onderwerpen

Zo praten ze onder meer over zijn jonge jaren op kasteel Drakensteyn, zijn speciale band met Nelson Mandela en zijn succesvolle deelname aan de Elfstedentocht, maar ook over het verlies van zijn broer Friso en over de ramp met de MH17.

Een-op-een gesprek

Koning Willem-Alexander en Wilfried de Jong hebben een een-op-eengesprek. Koningin Máxima is niet bij het interview betrokken. Het interview duurt ongeveer 70 minuten.

NPO 1 en RTL 4

Het interview is vanavond, woensdag 26 april vanaf ongeveer 20.30 uur te zien op zowel NPO 1 (uitzending van de NOS) als RTL 4. BVN zendt het interview wereldwijd uit vanaf 20.55 uur (Nederlandse) tijd via satelliet en Internet. NPO 1 is in Nederland ook te zien via Internet via deze link.