Italië: RTL 102.5 hernoemt themazenders op DAB+ en Internet

De Italiaanse commerciële radiozender RTL 102.5 heeft haar themaradiozenders omgedoopt waarbij voortaan de aanduiding RTL geldt en niet langer RTL 102.5. Hierdoor is er in Italië net als in Nederland ook een RTL Lounge actief.

Nieuwe namen themazenders

Voortaan zijn RTL Best, RTL Groove, RTL L’Italiana, RTL Radio Guardia Costiera, RTL Rock en RTL Lounge via internet en in Italië via DAB+ te horen. Deze vervangen onder andere RTL 102.5 Classics, Italian Style en Cool.

RTL Lounge

RTL Group is in Nederland ook actief met de gelijknamige themaradiozender en televisiezender. Het merk is door RTL Group echter alleen geregistreerd voor de Benelux. De Nederlandse variant van RTL Lounge Radio is te vinden via: http://www.rtlloungeradio.nl

RTL 102.5

RTL 102.5 bestaat sinds 1976 en heeft niets van doen met RTL Group. RTL Group heeft in Italië geen radio- en televisiezenders. De radiozender is in handen van Lorenzo Suraci; de aanduiding RTL was oorspronkelijk afkomstig van Radio Trasmissioni Lombarde en werd met het landelijk gaan van de zender RTL 102.5 in 1987.

Sinds 2000 is het bedrijf  ook actief met een televisiezender (RTL 102.5 TV); sinds 2007 wordt in het format van RadioVisione het radiosignaal daarbij uitgezonden waarbij de muziek telkens met de videoclip wordt uitgezonden.

De website van RTL 102.5 is te vinden via: http://www.rtl.it/. De radiozenders van RTL zijn ook in Nederland te beluisteren via Internet: