Jack Plooij wordt pitreporter Formule 1 bij Ziggo Sport

Jack Plooij zal met ingang van komend Formule 1-seizoen aantreden als pitreporter bij de sportzender Ziggo Sport. Olav Mol blijft vaste commentator bij de sportzender. 

Ervaring

Jack Plooij heeft al heel wat uurtjes in de Formule 1 doorgebracht. Jack Plooij en Olav Mol brachten samen al negen jaar door in Formule 1. Plooij trad in 2001 als vaste pitreporter in dienst van RTL. In 2004 verhuisde de commentator met de uitzendrechten mee naar SBS6. Na de terugkeer van de Formule 1 bij RTL in 2007 bleef Plooij werkzaam voor SBS6, waar hij verder ging als verslaggever van andere raceklassen.

Met Olav werken is altijd mooi

“De contacten met de Formule 1 zijn altijd warm gebleven, dus het voelt alsof we er zo weer in stappen. En met Olav werken is altijd mooi. Het zijn nu wel andere tijden, maar wat we toen deden, dat gaan we nu ook gewoon weer doen: nieuws uit het paddock voor de Formule 1-fans verzamelen. Dat is wat de Ziggo-kijkers willen, dus daar gaan we weer samen de wereld voor overvliegen.”, aldus Plooij over zijn nieuwe stap tegenover de website grandprixradio.nl.

Ziggo Sport

Ziggo Sport, het gratis televisiekanaal voor abonnees van kabelaar Ziggo zal ook komend seizoen weer zoveel mogelijk races live op het beeldscherm brengen. De betaalzender Ziggo Sport Totaal zal sowieso alle races, inclusief vrije trainingen en kwalificaties, live op de buis brengen. Ziggo Sport verwacht de komende week meer te kunnen vertellen over de uitzendingen van de Formule 1 bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.

Formule 1

Het komende Formule 1-seizoen gaat op 20 maart van start in Australië en telt dit jaar 21 races. Dit zijn er twee meer dan in 2015. Dit jaar staat er weer een Grand Prix van Europa op het programma (op het Bakoe Street Circuit, Azerbeidzjan) en de Grand Prix van Duitsland staat weer op de kalender. Nederlander Max Verstappen zal ook weer deelnemen aan dit seizoen: net als vorig jaar rijdt hij voor het team van Scuderia Toro Rosso.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.