Jack van Gelder doet voor 300ste keer radioverslag Oranje

Jack van Gelder doet zondag 6 september voor de 300ste keer een radioverslag van een interland van het Nederlands elftal voor NOS Langs de Lijn. Van Gelder neemt daarna afscheid bij de NOS en gaat per 15 september aan de slag bij de betaalzender Sport 1.

IJsland en Turkije

Het Nederlands elftal speelt op donderdag 3 september en zondag 6 september kwalificatiewedstrijden voor het EK voetbal 2016 in Frankrijk. Op donderdag 3 september is IJsland de tegenstander en op zondag 6 september speelt Oranje in Turkije.

300ste keer

Voor NOS Langs de Lijn vormt Jack van Gelder op de radio een duo met respectievelijk Arno Vermeulen (Nederland-IJsland) en Jeroen Elshoff (Turkije-Nederland). Jack van Gelder geeft bij de wedstrijd Turkije – Nederland voor het laatst commentaar voor NOS Langs de Lijn op Radio 1. De commentator van NOS Langs de Lijn doet op 6 september ook voor de 300ste keer het radioverslag van een interland van het Nederlands elftal. NOS Langs de Lijn is donderdag 3 september te horen tussen 20.00 en 23.00 en op zondag 6 september van 14.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 1.

Mooiste momenten

NPO Radio 1 zal vrijdag 4 september een speciale uitzending wijden aan het afscheid van sportcommentator Jack van Gelder. Luisteraars kunnen op de website van NPO Radio 1 stemmen op hun favoriete radiomoment van Van Gelder. Tijdens het programma op NPO Radio 1 tussen 13.00 en 14.00 uur wordt de top drie bekendgemaakt. Jurgen van den Berg en Giel Beelen zijn verantwoordelijk voor de uitzending, waarin zij samen  met Van Gelder de afgelopen veertig jaar gaan bespreken. Er kan gestemd worden via: http://stemmen.radio1.nl/jackvangelder

Sport 1

Jack van Gelder wordt met van ingang 15 september de nieuwe presentator van de studio-uitzendingen op betaalzender Sport1. Van Gelder zal in ieder geval de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden voor zijn rekening nemen. Daarnaast treedt hij in het weekend veelvuldig op als gastheer van het programma Sport1 Studio. ‘Ik heb heel lang nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken.’ ‘Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en nieuwe mogelijkheden. Spannend, maar heel leuk’, aldus Van Gelder in juli bij het
bekend maken van zijn overstap.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.