Sparta Stadion - Het Kasteel

Johan Cruijff Schaal: PSV-Feyenoord live op radio en tv

Vandaag wordt het voetbalseizoen in de Eredivisie geopend met de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd gaat dit jaar tussen PSV en Feyenoord en is live te volgen op radio en televisie.

Start seizoen

Bij de Johan Cruijff Schaal speelt de bekerwinnaar van het vorige voetbalseizoen tegen de kampioen van de Eredivisie van het vorige seizoen. Dit jaar gaat de strijd dus tussen Feyenoord en PSV.

De Johan Cruijff Schaal is de traditionele seizoensouverture en wordt sinds vorig seizoen gespeeld in het stadion van de landskampioen. Feyenoord kan bij de terugkeer van middenvelder Jordy Clasie de tweede Johan Cruijff Schaal op rij winnen; vorig jaar versloegen de Rotterdammers Vitesse na strafschoppen. De twee edities ervoor werden door PSV gewonnen.

FOX en FOX Sports

De strijd om de Johan Cruijff Schaal is te volgen via FOX. Deze zender wordt bij de meeste aanbieders aangeboden in het digitale basispakket. Daarnaast is de zender ook te volgen via betaalzender FOX Sports 1.

Beide uitzendingen worden gepresenteerd door Toine van Peperstraten, met analyses van Ronald de Boer en Willem van Hanegem. Hans Kraaij Jr. is verantwoordelijk voor de interviews en Leo Oldenburger is de commentator van dienst. De voorbeschouwing begint om 17.00 uur. FOX is bij de meeste aanbieders te zien via kanaal 11 of 14.

NPO Radio 1

Via de radio is de wedstrijd vanuit Eindhoven te volgen via NPO Radio 1 tijdens een uitzending van NOS Langs de Lijn. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Radio Rijnmond

Ook de regionale omroep Radio Rijnmond doet live verslag van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in een extra lange uitzending van Radio Rijnmond Sport. In deze uitzending, die om 14.00 uur begint, is ook aandacht voor de open dag van voetbalclub Sparta. Radio Rijnmond is in de regio Zuid-Holland te beluisteren via FM en/of DAB+, diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.