Johan Overdevest terug op Radio en TV West

Johan Overdevest heeft jarenlang radio- en televisieprogramma’s gemaakt en gepresenteerd voor TV West. Na een uitstap van 3 jaar is hij vanaf juli terug: naast radioprogramma’s op zaterdag en zondag gaat hij ook een 7-delige serie over recreëren in Zuid-Holland presenteren.

Johan op de Radio

Vanaf zaterdag 4 juli is Johan te horen in ‘Ik hou van Holland’, een radioprogramma dat elke zaterdag tussen 12 en 14 uur te beluisteren is. In dit vrolijke programma presenteert Johan de lekkerste muziek van Hollandse bodem. Nederlandstalig, maar ook anderstalig Nederlands product. Op zondag 12 juli start Johan met z’n wekelijkse radioprogramma ‘Johan op Zondag’. Een supergezellig programma waarin Johan met luisteraars belt, muziek van toen en nu laat horen en gaan de telefoonlijnen open om spelletjes te spelen.

Johan op TV

Vanaf dinsdag 14 juli gaat Johan Overdevest met TV Rijnmond collega Mirjam de Witte 7 weken lang een natuurgebied in Zuid-Holland onder de loep nemen. Wandelen, fietsen, varen, ze doen het allemaal. Onderweg ontmoeten ze boswachters die meer informatie geven over het gebied. Recreanten vertellen meer over hun band met het natuurgebied. En natuurlijk bezoeken Johan en Mirjam een leuk terrasje of een theehuis om even rustig bij te komen. In de natuuragenda kun je alle tips om erop uit te gaan nalezen.

Johan maakt sinds 1998 programma’s voor televisie. Eerst achter de schermen bij o.a. de Tros en RTL en al snel voor de schermen als presentator voor TV 8 Brabant en FOX 8. In 2000 kwam hij voor Omroep West te werken en maakte hij onder meer‘ In Smoking’, ‘Zomaar een dag’ en ‘De mallemolen van het leven’. Daarnaast presenteerde hij op radio ‘De Ochtendshow’ en ‘Ik hou van Holland’. De afgelopen drie jaar maakte hij voor de NTR de programma’s ‘Niks te gek!’ en ‘Over de kop’.