John de Mol: RTL wil niet samenwerken met Talpa

RTL wil geen samenwerking aangaan met Talpa van John de Mol. Dit liet de mediamagnaat woensdagavond wetenin het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Samenwerking

John de Mol liet juni vorig jaar al weten graag te willen samenwerken met RTL. “Ik denk dat Nederland te klein is om twee grote televisiegroepen te hebben die elkaar naar het leven staan. Ik denk dat samenwerking onvermijdelijk is, maar daar heb je twee partijen voor nodig. Daar zijn we over in gesprek en de uitkomst daarvan gaat bepalen waar welke programma’s uiteindelijk gaan eindigen.“, aldus De Mol destijds.

RTL-sterren

Inmiddels is duidelijk dat er geen samenwerking gaat komen. Talpa hengelde de afgelopen periode de ene naar de andere RTL-ster binnen. Deze week werden Wendy van Dijk en Linda de Mol aan dit rijtje toegevoegd.

Harde concurrentiestrijd

John de Mol gaf te kennen in De Wereld Draait door dat RTL afziet van samenwerking. “Nu RTL afziet van samenwerking gaat de relatie veranderen“, aldus John de Mol. Er wordt nu volgens de mediamagnaat een “harde concurrentiestrijd” ingeluid.

Familiezender

In het televisieprogramma liet De Mol ook weten van SBS6 een echte familiezender te willen maken. “SBS moet een familiezender worden en daar passen de namen van de presentatoren die nu komen, heel goed in“, aldus De Mol.

Sociale media:

https://twitter.com/dwdd/status/1085618989458489344