Jongerenpolitiek centraal tijdens 3FM Serious Politics

3fmVanaf maandag 3 september vraagt 3FM met  Serious Politics speciaal aandacht voor politieke issues die voor jongeren belangrijk zijn. Tot aan de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september ontvangen de 3FM jocks de politieke kopstukken in de studio. De dj’s vragen naar de plannen van de politieke partijen rond onderwerpen die jonge mensen graag hoog op de politieke agenda zien. Om te helpen met een gefundeerde politieke keuze, checken luisteraars de speciale 3FM Partijwijzer op 3FM.nl.

“De 3FM Partijwijzer heeft scherp gekeken naar de politieke thema’s die voor jongeren relevant zijn, zoals studiefinanciering, de kansen op de arbeids- en woningmarkt voor starters, drugs- en alcoholbeleid en internet privacy”, zegt Wilbert Mutsaers, 3FM zendermanager. “Op de website kiest de 3FM luisteraar standpunten uit partijprogramma’s van politieke partijen, waardoor een persoonlijk partijprogramma ontstaat. De 3FM Partijwijzer geeft aanvullend aan welke partij het beste past bij de keuzes van de luisteraar”. De 3FM Partijwijzer is samengesteld in samenwerking met ProDemos, dat ook verantwoordelijk is voor de Stemwijzer.

Tijdens 3FM Serious Politics besteden de 3FM programma’s aandacht aan de landelijke verkiezingen en schuiven lijsttrekkers aan. Bij Giel en de Coen en Sander Show komen lijsttrekkers van verschillende partijen. Ze worden door de dj’s ondervraagd over hun standpunten en luisteraars krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. In 3VOOR12 Radio zijn mogelijke lijsttrekkers van de toekomst te gast; jongeren onder 35 die op kandidatenlijsten van de verschillende partijen staan. NOS op 3 verzorgt de gehele periode verkiezingsnieuws in 3FM Serious Politics Headlines. (Persbericht 3FM)