Joyne maakt aanbod Joyne Vlaanderen bekend

De Nederlandse satellietaanbieder Joyne start naar verwachting op 1 augustus met Joyne Vlaanderen. Het nieuwe satellietaanbod zal zich richten op de Vlaamse markt en Vlamingen in Europa.

Prepaid

Net zoals het Nederlandse aanbod zal Joyne in zowel een abonnementsvorm als in een 1, 3 en 6 maanden prepaid vorm worden verkocht. Dit heeft Hans Brunas (Rian), aandeelhouder van het bedrijf bevestigd, en vandaag ook aan potentiële Vlaamse wederverkopers bekend gemaakt.

Reizende tv-kijker

Vooralsnog zal met één zenderpakket worden gewerkt: Be Joyne Travel. De aanbieder richt zich ook in Vlaanderen op de reizende tv-kijker en komt daarom met slechts een pakket met alleen de publieke en commerciële zenders.

Aanbod

Het aanbod van het pakket zal bestaan uit VRT Een, Canvas, Ketnet, VTM, Q2, Kadet, Caz, Vitaya, Vier, Vijf, Zes (zenders van SBS Belgium nog onder voorbehoud) Ment, 192 TV, NPO 1, 2 en 3 en de erotische zender Dusk TV. Ook de free-to-air zenders TV Oranje, Schlager TV, Nashville TV en de Nederlandse regionale zenders zullen te zien zijn.

Radio

Van het Vlaamse radio-aanbod zullen alleen Q-Music en Joe te beluisteren zijn de VRT-radiozenders zullen ontbreken. Bij een jaarabonnement zal het aanbod 10 euro per maand kosten, waarbij 30 euro registratiekosten en 99 euro voor de CI module betaald moet worden.

De Vlaamse Joyne CI module zal net al de Nederlandse module 99 euro kosten. Het aanbod zal in de loop van juli ‘on air’ gaan. Het zal voor Nederlandse Joyne-abonnees in principe niet mogelijk zijn zich op Joyne Vlaanderen te abonneren (tenzij een aparte module wordt aangekocht in Vlaanderen en met een Belgische bankrekening gewerkt wordt). Indien nu al de module wordt aangeschaft, zullen de drie VRT zenders tot eind juli zonder kosten kunnen worden ontvangen.

Concurrent TV Vlaanderen

Joyne zal met het Vlaamse aanbod een concurrent worden van TV Vlaanderen die via de Astra 3B tot nu toe de enige op Vlaanderen gerichte aanbieder is, waarbij het goedkoopste pakket 14,90 euro per maand kost, en daarbij ook zenders als National Geographic, Kanaal Z en Discovery Channel aanbiedt.

Ziggo Sport Racing, Voetbal & Golf in juli

Joyne zal voor de Nederlandse abonnees met de in gebruik name van de nieuwe transponder voor Vlaanderen ook de zenders Ziggo Sport Racing, Ziggo Sport Voetbal en Ziggo Sport Golf aanbieden op de Eutelsat 9B. Eerder was de start hiervan aangekondigd voor juni, maar dit blijkt niet haalbaar.