Joyne start met doorgifte Ziggo Sport

Joyne is gestart met het aanbieden van Ziggo Sport. Per vandaag is de sportzender gestart met haar belangrijkste betaalzender Ziggo Sport Select in het satellietaanbod van de vorig jaar augustus gestarte nieuwe satellietaanbieder.

Tijdelijk in basispakket

De zender zal tot dinsdag te zien zijn voor basispakket Joyne-abonnees. Daarna is de zender beschikbaar voor diegenen die zich abonneren op Ziggo Sport. Dat kan bij Joyne voor alle bestaande en nieuwe abonnees voor 15 euro per maand; tot half augustus zal de introductieprijs 10 euro per maand zijn bij een jaarabonnement.

Meer kanalen

In juni is het de bedoeling dat ook de kanalen Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing zullen worden toegevoegd aan het aanbod via een nieuw te huren transponder op de Eutelsat 9B. Abonnees zullen op termijn ook toegang krijgen tot Ziggo Sport Go zodat ook de twee extra kanalen kunnen worden toegevoegd.

Ziggo Sport zal bij Joyne ook voor de flexibele abonnementen als optie beschikbaar zijn, jaar-abonnees verkrijgen bij de tweede kaart de betaalzenders zonder meerkosten ook op de tweede kaart.

Onderhandeling

Joyne is sinds voorjaar 2017 in onderhandeling geweest met Ziggo voor de uitzending van Ziggo Sport.

Aanbod

Ziggo Sport biedt o.a. UEFA cup voetbal, de Britse Premier League, de Spaanse La Liga, de Belgische Jupiter Pro League, de Portugese Primeira Liga, Formule 1, Basketbal (NBA, NCAA), Nederlands hockey, Davis Cup Tennis, FED Cup Tennis en veel golf alsmede andere sportwedstrijden.

Joyne biedt daarnaast in haar ‘basispakket’ de drie Eredivisie-kanalen van Fox Sports voor 22 euro per maand bij een jaarabonnement.

Pluspakket alleen nog voor pluspakketabonnees

Joyne zal vanaf komende dinsdag 17 april de zenders die in het pluspakket horen alleen nog beschikbaar stellen voor diegenen die zich daarop hebben geabonneerd. De zenders Crime+Investigation en de ’s nachts beschikbare zenders Travel XP HD, Secret Circle, Penthouse HD1 & 2, Meiden van Holland Hard en Passie XXX zijn daarbij vanaf 5 euro per maand beschikbaar. Sinds medio september waren deze zenders voor alle Joyne-abonnees beschikbaar in afwachting van de ‘officiële’ lancering van het Pluspakket. Enjoy.tv (met landschapbeelden) is voortaan als fta-testkanaal van Joyne beschikbaar.

Vakantiekijkers

Joyne kenmerkt zich sinds augustus 2017 als satelliet-televisie aanbieder die met een flexibel en regulier abonnement richt op zowel thuiskijkers als vakantiekijkers in heel Europa en is daarmee een belangrijke concurrent voor Canal Digitaal. Joyne zegt desgevraagd geen abonneegetallen te kunnen noemen.