Joyne gestart: eerste kanalen gecodeerd, website on air, modules te koop

Joyne, aanbieder van digitale televisie via de satelliet, is vandaag gestart met het verkopen en aanbieden van haar zenderaanbod. De start van de aanbieder was voor vandaag aangekondigd.

Uitzendingen

Het satellietpakket is gestart met de codering van (op dit moment) NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4 en RTL 5. De rest van het uitgezonden aanbod is nog free to air op de Eutelsat 9B, waaronder ook Fox Sports 1 HD, Fox Sports 3 en 5. De verwachting is dat morgen de overige zenders worden gecodeerd en dat alleen Schlager TV, Nashville TV en TV Oranje ongecodeerd beschikbaar blijven.

Van de aangekondigde zenders die per 1 augustus zouden startten, ontbreken nog de erotische zender Dusk alsmede de religieuze zender Family7. De verwachting is dat de komende uren/dagen ook geleidelijk de rest van het aanbod gecodeerd zal worden.

Website on air

De website van de nieuwe provider is vanmorgen on air gegaan. Uit navraag van deze website bij een aantal satellietdealers bleek dat de benodigde CI CAM Conax Contego module vandaag is binnengekomen bij deze dealers en te koop wordt aangeboden.

Bij aankoop worden klanten via een specifieke link gevraagd zich te registreren en hun pakket te kiezen alsmede te betalen daarvoor.

Bankrekening

Overigens is Joyne die zich ook op ontvangst buiten Nederland richt met een Nederlands aanbod, alleen met een Nederlandse bankrekening te abonneren; concurrent Canal Digitaal accepteert ook Paypal en creditcards, terwijl het in haar algemene voorwaarden heeft staan niet buiten Nederland beschikbaar te zijn.