Jubilerend 3FM ligt vier dagen voor Pampus

Met als aanleiding de vijftigste verjaardag van NPO 3FM gaat de publieke popzender vanaf vandaag vier dagen uitzenden vanaf het eiland Pampus. De radiozender gaat met haar luisteraars op zoek naar de beste muziek uit 50 jaar nationale popradio. ‘Welke muziek neem jij mee naar een onbewoond eiland?’, is het centrale thema van het verjaarsfeest.

Forteiland Pampus

Alle 3FM deejays maken tot 4 oktober radio live vanaf forteiland Pampus. Het hoogtepunt is een lijst met de 100 beste liedjes ooit gemaakt, die aanstaande zondag van 12.00 tot 21.00 uur op de publieke popzender te horen is. Luisteraars kunnen nog steeds stemmen op hun favoriete platen van de afgelopen 50 jaar. Stemmen kan via: http://stemmen.3fm.nl/top-50-jaar

Duo’s

Zendermanager Wilbert Mutsaers: “3FM bestaat 50 jaar. Dat is erg bijzonder en daarom maken we vier dagen lang radio vanaf een bijzondere plek: Pampus. De normale programmering gaat volledig op de schop en de 3FM deejays maken hun uitzendingen in duo’s die je normaal nooit hoort. En hopelijk gaat de luisteraar daar enorm van genieten. Welke songs van de afgelopen 50 jaar moeten volgens luisteraars absoluut mee naar het onbewoonde eiland Pampus? We zijn erg benieuwd.” Om 16.00 uur start 3FM-dj Frank van der Lende solo met de uitzending vanaf Pampus. Vlak na de opening van de radiotentoonstelling Your Serious Radio in Beeld en Geluid, vertrekt het hele 3FM dj-team per bus naar Muiden, om daar op de boot te stappen. Om 18.00 uur start het eerste presentatie duo vanaf Pampus. De uitzendingen vanaf Pampus zijn in beeld en geluid te volgen via 3FM.nl en 101TV.

Beeld en Geluid

Niet alleen op de radio wordt er aandacht besteed aan het feit dat de publieke popzender dit jaar 50 jaar bestaat. 50 jaar 3FM is voor Beeld en Geluid de aanleiding om voor het eerst in zijn bestaan een tentoonstelling over het medium radio te maken. In Your Serious Radio gaan bezoekers vanaf morgen, 2 oktober op basis van “profiling” terug naar hún puberteit, de tienerkamer, de muziek, de feestjes, de brommer, de radioprogramma’s en de stemmen van toen. Alle hoogtepunten uit 50 jaar 3FM zijn terug te luisteren en bovendien gaan bezoekers zelf aan de slag.

Feest in Paradiso

De radiozender viert op maandag 19 oktober met veel muziek in het Amsterdamse Paradiso zijn verjaardag. Samen met luisteraars, bands en artiesten dompelt 3FM zich onder in 50 jaar geschiedenis.

50 jaar 3FM op NPO 3

Zaterdag 24 oktober draait NPO 3 in de avond om 50 jaar 3FM. BNNVARA zendt een tv-documentaire uit over 50 jaar 3FM. Aansluitend zie je op NPO 3 een registratie van de muzikale avond in Paradiso die plaatsvond op 19 oktober (NTR/BNNVARA).

Boek 50 jaar 3FM

Afgelopen week is een boek van Arjan Snijders over het 50-jarig jubileum van 3FM gepresenteerd. Het boek bevat anekdotes van veel (oud) radiomakers bevatten onder wie Willem van Kooten, Felix Meurders, Frits Spits, Lex Harding, Ferry Maat, Jeroen van Inkel, Hans Schiffers, Edwin Evers, Henk Westbroek, Daniël Dekker, Rob Stenders, Erik de Zwart, Ruud de Wild, Giel Beelen en Gerard Ekdom. Ook de zendermanagers van 3FM zullen aan het woord komen. https://www.facebook.com/50jaar3FM.

3FM heeft een speciale website voor het 50-jarig bestaan: http://www.3fm.nl/50jaar

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.