Jubileumconcert het Jostiband Orkest bij AVROTROS op NPO 2

De vijftigste verjaardag van het Jostiband Orkest werd maandag groots gevierd met een optreden in Ziggo Dome. AVROTROS zendt de registratie van deze feestelijke avond, vanavond uit op NPO 2.

Orkest

De Jostiband is opgericht in september 1966 als muziekclub van de toenmalige Johannes Stichting te Nieuwveen. In 1974 verhuisden de bewoners van deze stichting naar Zwammerdam, dat sindsdien de thuisbasis van het orkest is. Het orkest wordt tegenwoordig geleid door Ipse de Bruggen, een organisatie in Zuid-Holland die zorg, ondersteuning, behandeling en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Voor de 50e verjaardag van de band hadden de bandleden een grote wens: een concert in een uitverkochte Ziggo Dome en maandag was het zover.

Concert

In aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander presenteert Art Rooijakkers 50 jaar Jostiband – het grote verjaardagsconcert. Bij het concert vinden gastoptredens plaats van onder anderen Guus Meeuwis, Gerard Joling, Maan en harpist Remy van Kesteren. Tussen de optredens door zijn de vele voorbereidingen van De Jostiband naar deze avond te zien.

Voorbereidingen

De leden van De Jostiband hebben het de afgelopen maanden druk gehad met de voorbereidingen voor hun concert in Ziggo Dome. Ze gaven een persconferentie, waren op bezoek bij Albert Verlinde en ook hebben ze zelf de Nederlandse top-artiesten gestrikt voor een gastoptreden. De leden van de Jostiband zijn samen met andere mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking ook zelf verantwoordelijk voor het concert-concept, sponsoring, decorontwerp en natuurlijk moeten ze ook kleding uitkiezen voor de grote avond.

AVROTROS

Vanavond, zaterdag 10 september, kan de registratie van het concert in de Ziggo Dome worden bekeken op NPO 2 vanaf 20.40 uur bij de AVROTROS.

Video:

Lokale omroep Studio Alphen uit Alphen aan den Rijn (waar Zwammerdam onderdeel van uit maakt) maakte maandag al een kleine compilatie rond het concert:

PowNed over concert Het Jostiband Orkest

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.