Kabelaar Delta verhoogt tarieven per 1 september

De Zeeuwse kabelaar Delta verhoogt per 1 september 2016 de tarieven voor internet. Afhankelijk van het abonnement betalen klanten straks 55 cent tot 3,25 euro meer per maand. Dit bericht onder andere de regionale omroep Omroep Zeeland op haar website.

Meer internetgebruik

De kabelaar uit Zeeland wil investeren in de hardware. Die moet opnieuw sneller worden en grotere hoeveelheden data gaan verwerken. Klanten gebruiken steeds meer data. En gebruiken steeds vaker internet op verschillende schermen tegelijkertijd. “Dat vergt continue aanpassingen aan het netwerk”, zegt woordvoerder Tim Brouwer van Delta. “Neem bijvoorbeeld Netflix, als dat steeds meer en op verschillende schermen bekeken wordt, moeten wij meegroeien en dat blijven faciliteren .”

TV en telefoon

De tarieven voor televisie en telefonie verhogen licht, afhankelijk van het abonnement tussen vijftig cent en 1,45 euro per maand. Andere providers, zoals KPN en Ziggo verhoogden de tarieven voor internet, tv en bellen per 1 juli al.

In de verkoop

De kabel- en internettak van Delta staat momenteel op de nominatie om verkocht te worden. Door het mislukken van het reddingsplan voor het Zeeuwse energiebedrijf Delta moeten diverse onderdelen worden verkocht. Delta levert (digitale) radio- en televisie in de provincie Zeeland. Via de dochteronderneming Zeelandnet levert de aanbieder Internetdiensten.

Zeelandnet levert daarnaast ook internetdiensten via DSL, hoewel een groot deel van Zeeland kabel heeft. Kabelaar Ziggo wordt genoemd als mogelijke partij om de radio, televisie- en internetdiensten van de Zeeuwse kabelaar over te nemen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.