Kabelaar SKV Veendam komt met extra Ultra HD demokanaal

Kabelaar SKV uit Veendam komt naast Festival 4K met nog een extra demonstratiekanaal in Ultra HD-kwaliteit. De kabelaar uit Veendam was de eerste kabelmaatschappij die in Nederland is gestart met uitzendingen in Ultra HD met de uitzendingen van de zender Festival 4K sinds vorige maand. Festival 4K krijgt na positieve reacties van haar abonnees een definitieve plek in het digitale basispakket.

“Schot in de roos”

“De nieuwe Ultra HD tv-zender Festival 4K blijkt een schot in de roos voor abonnees met smarttelevisies die geschikt zijn voor de hoge Ultra HD beeldkwaliteit. De reacties van kijkers en RTV-zaken in Veendam op de proef met Festival 4K op het demonstratiekanaal zijn zo positief dat SKV na een maand al besloten heeft om de zender definitief op te nemen in het digitale basispakket. Festival 4K is voortaan zichtbaar via kanaal 131.”, aldus de kabelaar in een persbericht.

Extra 4K-kanaal

Daarnaast heeft SKV besloten om een extra 4K demonstratiekanaal te lanceren op kanaal 888. Op dit kanaal wil SKV abonnees die in het bezit zijn van een geschikte televisie voortdurend verrassen met demonstraties van nieuwe 4K zenders. Het is niet duidelijk welke zenders te zien zullen zijn via dit kanaal.

Voorop lopen

Abonnees die de 4K-zenders willen zien moeten beschikken over apparatuur die de HEVC/H265 techniek ondersteunt. SKV wil waar mogelijk voorop lopen bij de introductie televisietechniek die door tv-zenders worden aangeboden en algemeen toegankelijk zijn met daarvoor geschikte apparatuur die door consumenten in de winkel kan worden gekocht.

KPN

Ook aanbieder KPN is actief met Ultra HD-uitzendingen via haar netwerk echter gaat het hier om een proef onder een duizendtal abonnees. De zender biedt onder andere het EK voetbal aan in Ultra Hd-kwaliteit alsmede de zenders FunBox en Xite.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.