Kabelaar SKV Veendam voegt RTLZ toe aan televisiepakket

Kabelaar SKV Veendam is met ingang van heden gestart met de doorgifte van de televisiezender RTLZ. In eerste instantie zal de zender alleen digitaal te zien zijn bij de kabelmaatschappij in Veendam. Vanaf 6 januari gaat SKV de zender ook doorgeven via het analoge televisiepakket.

Ook analoog

RTLZ is per vandaag te zien via het digitale basispakket in Veendam en omstreken op kanaal 15 in zowel SD (standaard) als HD-kwaliteit. Aangezien veel abonnees van SKV nog analoog kijken wordt deze zender vanaf 5 januari 2016 ook analoog doorgegeven via kanaal 52.

SKV Veendam

SKV Veendam is de eerste kabelmaatschappij na de start van de zender bij kabelaar Ziggo in september die de nieuwszender van RTL Nederland gaat doorgeven. Andere kabelaars zijn nog in overleg met RTL Nederland over de doorgifte of hebben besloten de zender definitief niet op te nemen in het pakket.

Eisen

Zo heeft kabelaar Kabelnoord eerder aangegeven niet aan dat de eisen die RTL stelt voor doorgifte te kunnen voldoen. Zo verlang RTL Nederland dat de zender wordt opgenomen in het basispakket maar daar tegenover staat wel een flinke inkoopprijs om de zender te mogen doorgeven, aldus Kabelnoord.

RTLZ

RTL Z is naast aanbieder SKV Veendam te zien bij aanbieders Ziggo, KPN Interactieve televisie, Vodafone, Solcon, FiberNL en Sparql.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.