zendschip KBC Radio (C) Mediamagazine

KBC Radio in midden Nederland in de digitale ether via DAB+

KBC Radio is vanaf maandag 2 juli in midden Nederland te beluisteren via de digitale ether (DAB+). De radiozender maakt hiervoor gebruik van het DAB+-netwerk van MTVNL.

KBC Radio

Tot op heden zond KBC Radio overdag uit via de middengolffrequentie 1602 kHz in Noord Nederland. Hieraan gekoppeld was de radiozender ook te beluisteren in Noordwest Nederland via DAB+ op kanaal 9D. Op de overige uren is via deze frequentie Radio Seagull te horen. Vanaf zondag 1 juli stopt KBC Radio met haar uitzendingen via de middengolf en DAB+ in Noordwest Nederland.

Zendschip

De middengolfuitzendingen via 1602 kHz zijn afkomstig van een zendschip in Harlingen. Voorheen zond onder andere Radio Waddenzee uit via dit zendschip.

Cyber Gold Radio

Volgens diverse berichten gaat de Engelse radiozender Cyber Gold Radio uitzenden via 1602 khz middengolf en kanaal 9D via DAB+ tussen 7.00 en 19.00 uur. De uitzendingen van Radio Seagull blijven ongewijzigd. Cyber Gold Radio gaat ook in London uitzenden via DAB. De radiozender gaat veel muziek uit de jaren zestig brengen. De radiozender is vanaf 1 juli ook wereldwijd te beluisteren via Internet.

DAB+

KBC Radio is op haar beurt vanaf maandag 2 juli te beluisteren via DAB+ in Midden Nederland. De radiozender gaat uitzenden via kanaal 12B. De radiozender maakt hiervoor gebruik van digitale ethercapaciteit van aanbieder MTVNL. Daarnaast blijft de radiozender te beluisteren via Internet.