zendschip KBC Radio (C) Mediamagazine

KBC Radio start met nieuwe programmering

KBC Radio start vandaag, vrijdag 1 april, met een nieuwe programmering. Zo zijn per vandaag onder andere Dave Donkervoort en Bart van der Molen te beluisteren bij de commerciële radiozender.

Korte golf

KBC Radio beëindigde, zoals eerder al was aangekondigd, afgelopen zondag de uitzendingen via de kortegolf. KBC Radio is vanaf nu alleen te ontvangen via de middengolf in Noord-Nederland (1602 kHz), in Noord- en Zuid-Nederland via DAB+ en wereldwijd via Internet. De programmering is per vandaag uitgebreid met een groot aantal gepresenteerde programma’s.

Programmering

Zo keert Dave Donkervoort (ex-Radio 10 & ex-100%NL) weer terug op de Nederlandse radio via KBC Radio. Donkervoort is elke werkdag te horen tussen 14.00 – 15.00 uur. Ook Bob van Beeten (ex-Radio Nederland Wereldomroep & Transportradio) is vanaf nu weer te horen met zijn programma “Onderweg”.

Onderweg was tot en met 27 november te beluisteren via KBC Radio maar moest toen stoppen, onder andere vanwege financiële redenen. Het programma van Bob van Beeten is vanaf 4 april elke werkdag te horen tussen 10-12 uur op KBC Radio. Daarnaast zijn Bart van der Molen (elke werkdag tussen 7-9 uur) en Edwin Simonis (16-18 uur) toegevoegd aan de programmering.

Zendschip

KBC Radio zendt uit vanaf een zendschip, de Jenni Baynton, in de haven van Harlingen. Dit voormalige lichtschip werd eerder gebruikt voor de uitzendingen van Radio Waddenzee. Meer informatie over de nieuwe programmering is te vinden via: http://www.kbcradio.eu/

Video

Einde uitzendingen via de korte golf

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.