Kerken in het teken van Top 2000 kerkdienst

Niet alleen op NPO Radio 2 is er aandacht voor de Top 2000 ook in bijna 100 kerken staat vandaag de Top 2000 centraal met een Top 2000 kerkdienst.Ongeveer 90 kerken verspreid over het land organiseren vandaag zogenaamde Top 2000 kerkdiensten.

Kerkdiensten

Tijdens de Top 2000 kerkdiensten worden nummer uit de Top 2000 gezongen en beluisterd. In veel kerken is er een band aanwezig die nummers uit de muzieklijst te horen zal brengen. Per kerkdienst kon er door de bezoekers gestemd worden op de favoriete nummers uit de Top 2000 via een speciale website.

Muziek

“Het einde van het jaar staat bij de NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de lijst staan veel nummers met inhoud: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis”, aldus de dominees Kaj van der Plas en Fred Omvlee, die gelijktijdig op het idee kwamen om rond deze muziek een kerkdienst te houden.

Website

De website MijnKerk.nl wil kerken ondersteunen bij het organiseren van een Top2000-kerkdienst in hun eigen kerk door tips op organisatorisch gebied, muzikale tips, liturgische tips en achtergrondinformatie te geven. De kerken kunnen materiaal downloaden en gebruiken. Op de website http://www.top2000kerkdienst.nl/ is een overzicht te vinden van de speciale kerkdiensten die dit jaar in 90 gemeenten wordt gehouden.

Video:

Welkomstwoord Top 2000 kerkdienst 2015

Tweets:

https://twitter.com/MHoltrop/status/681055642593943553

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.