Kermis FM gestart met uitzendingen

radioDe evenementenzender Kermis FM is vanmiddag gestart met haar uitzendingen vanuit de grootste kermis van de Benelux in Tilburg.

Onderbreking door brand
Door een brand in een nabijgelegen eettent zijn de uitzendingen van Kermis FM vrijdagavond kort na 20.30 uur even onderbroken. De eettent waar de brand is uitgebroken en diverse ontploffingen zijn waargenomen ligt vlakbij de studio van Kermis FM. De uitzendingen konden rond 21.00 uur weer worden gestart

Line up
De organisatie van de evenementenzender Kermis FM in Tilburg heeft dit jaar voor de zesde editie van de radiomarathon een aantal grote namen gestrikt. Zo komen onder meer Rob Stenders (3FM) en Jeroen Kijk in de Vegte een bezoek brengen aan Kermis FM. Daarnaast zullen ook Lindo Duvall (Radio Veronica), Astrid de Jong (Radio 1, Radio 2, Radio 6 Soul & Jazz),  Mark van der Molen (Radio Veronica), en Marijke Roskam (BNR) te horen zijn op Kermis FM. Daarnaast is er ook nieuw talent te horen in de vorm van Desmond Baidjoe (Radio 538), Rein van Haaren (Glow FM), Vera Siemons (Radio 1),Michiel Jurrjens (Q-Music) en Tjitse Leemhuis (3FM). Omroep Brabant zendt doordeweeks uit tussen 06.00u en 12.00u en in het weekend tussen 09:00u en 12.00u. Op woensdagmiddag kunnen de allerkleinsten zich melden bij DJ Fee van Efteling Radio.

T-Time
In de middag tussen 16.00u en 18.00u komt Kermis FM met een dagelijkse en informatieve middagmagazine: T-Time. Dit kermisactualiteitenprogramma wordt afwisselend gepresenteerd door bekende presentatoren waaronder Jeroen Latijnhouwers (RTL Nieuws), Fleur Wallenburg (NOS op 3), Jan de Hoop (RTL Ontbijtnieuws), Arijan van Bavel (alias Adje) en Matijn Nijhuis (NOS). Op vrijdag nemen Corné Klijn (Radio 2, Radio 6 Soul & Jazz) en Fred Siebelink (3FM, KX Radio) deze uren over met een speciale uitzending van Sterren.nl. Ook NOS-presentator Mustafa Marghadi komt naar het zuiden. Hij wordt 26 juli eenmalig co-host van het avondprogramma tussen 22.00u en 01.00u.

Thomas van Vliet, coördinator Radio van Kermis FM, is blij met de line-up. “We hebben geprobeerd een horizontale programmering te maken die gevormd is met oude rotten in ‘t vak en jong talent: met dj’s die de kermis op hun duimpje kennen en dj’s voor wie het juist allemaal nieuw is.”

Kermis FM landelijk te horen en te zien
Vanaf nu is Kermis FM weer tien dagen te ontvangen op 105.9 FM, via de livestream op de website en op Omroep Tilburg. Van 18 tot en met 21 juli is Kermis FM ook te volgen op het themakanaal van Ziggo, tot en met 23 juli op het themakanaal van UPC, dagelijks tussen 20.00u en 22.00u en op Roze Maandag de hele dag op NPO 101 (voorheen 101 TV). Kermis FM is ook live te volgen via een TV-stream op Internet.

Opening Kermis in Tilburg aangepast
De Tilburgse Kermis start vanavond niet met knallende festiviteiten, maar met een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers die gisteren zijn omgekomen tijdens de vliegramp. Ook zetten de kermisexploitanten en de horeca het geluid van de gedraaide muziek vanavond en morgenavond zachter. De geplande festiviteiten zullen op een andere dag gehouden worden. Het gemeentehuis heeft de vlaggen van de Tilburgse Kermis weggehaald en de Nederlandse vlag halfstok gehangen.

Interview met Yannick Eling / Hoofdredacteur Kermis in Medialand op Alphen Stad FM: