Uitgelekte kersttoespraak Beatrix vanmiddag bij NOS

nosKoningin Beatrix spreekt vandaag, Eerste Kertsdag, om 13.00 uur haar jaarlijkse kerstboodschap uit  vanuit paleis Huis ten Bosch. De boodschap is live te volgen bij de NOS via televisie, radio en Internet.

De vorstin staat op Eerste Kerstdag op persoonlijke wijze stil bij belangrijke gebeurtenissen in het bijna voorbije jaar en bij de betekenis van dit ‘feest van leven en licht in duisternis’. Verrassend zal de inhoud niet zijn want de kersttoespraak is gisteravond al uitgelekt via Internet.

RVD betreurt lek
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft een onderzoek ingesteld naar het uitlekken van de jaarlijkse kersttoespraak van koningin Beatrix. De speech werd gisteravond door iemand gevonden op een server van de overheid en vervolgens via Twitter verspreid. De RVD laat in een reactie aan NRC Handelsblad weten het lek te betreuren. Volgens een woordvoerder was het niet alleen een kwestie van getallen veranderen. “Het bestand was voorzien van een numerieke code, naast een datumcode. Het gaat dus om meer dan alleen het veranderen van een jaartal”, stelt de RVD in een verklaring.

Bij de NOS
De 33e editie van Hare Majesteits kersttoespraak is te volgen op Nederland 1 en 2, op Radio 1 en op internet. Na afloop zijn de beelden en de tekst van de toespraak terug te vinden op www.nos.nl/koningshuis.  Om 18.10 uur wordt de toespraak herhaald op Nederland 1. Uitzending: dinsdag 25 december, 13.00-13.10 uur, Nederland 1 en 2, Radio 1 en NOS.nl

Ook al te zien op Youtube:

{youtube}vZ3ZbaYbAGI{/youtube}