Kerstuitzending NPO Radio 4 live vanuit De Nieuwe Poort in Rotterdam

Deze ochtend komt de klassieke radiozender NPO Radio 4 met een live kerstuitzending vanuit De Nieuwe Poort in Rotterdam.  Het thema van de kerstuitzending is ‘hoop’.

Vier uur live

Margriet Vroomans (KRO-NCRV) en Ab Nieuwdorp (AVROTROS) van 08.00 tot 12.00 uur een vier uur durende live-uitzending. Tijdens de uitzending komt onder anderen de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, aan het woord.

Ook de ‘Zuidas-dominee’ Ruben van Zwieten schuift aan: hij is de initiatiefnemer van De Nieuwe Poort, het huis voor ontmoeting en inspiratie in Het Groot Handelsgebouw in het hart van Rotterdam.

“Roerige tijden”

Marwil Straat, zendermanager NPO Radio 4: “We leven in roerige tijden en veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. Het is nu belangrijker dan ooit om de hoop niet te verliezen: hoop op een betere wereld, hoop op liefde, hoop op een zinvol bestaan. In onze speciale kerstuitzending spreken we met mensen die hoopvol uitkijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen: vluchtelingen die na geweld en oorlog in Nederland een nieuw leven beginnen, een aalmoezenier van de marine.”

Gedichten en muziek

Hester Knibbe, stadsdichter van Rotterdam, draagt een gedicht voor over hoop. En er is “hoopvolle muziek” van onder anderen trompettist André Heuvelman en zijn Masters of Play. Ook studenten van Hogeschool voor de Kunsten Codarts treden op. Onder hen zijn een aantal musici die gevlucht zijn uit Syrië. Daarnaast zorgt een kwartet uit het Groot Omroepkoor voor de kerstcarols.”

Luisteren

De NPO Radio 4-kerstuitzending Hoop! is vandaag, vrijdag 23 december, te horen van 08.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 4. NPO Radio 4 is landelijk te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.