“KIJK.nl sterkste stijger tv platformen in augustus”

Het online bereik van videoplatform KIJK.nl is in augustus gestegen naar een maandbereik van 15,1% (2.196.000 personen van 13 jaar en ouder).

Ziggo GO de grootste

Hiermee is het volgens onderzoeksbureau GFK de sterkste stijger van de tv-aanbieders ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Ziggo GO/TV behaalt met 33% nog steeds het hoogste maandbereik, gevolgd door NPO Start (23%), Videoland en RTL XL (beide 11%).

Talpa

KIJK.nl is het on-demand platform van Talpa waarop televisieprogramma’s zijn te zien van SBS6, Net5, Veronica en SBS9.  KIJK.nl viel in augustus op met de programma’s Chateau Meiland en terugkeer van Lingo. Ziggo GO/TV piekte op sportweekenden waaronder de Formule 1 raceweekenden.

Lichte daling NPO Start

NPO Start begon veel van haar nieuwe programmering in september en daalde licht in online bereik ten opzichte van een jaar eerder. Videoland steeg wel naar haar hoogste online bereik van het jaar.

Jongeren

Opvallend is volgens GFK ook dat het bereik onder jongeren bij Videoland relatief hoog ligt: meer dan 53% van de bereikten is jonger dan 35 jaar.

Afbeelding: