Koningsdag 2018 in Groningen live te volgen via de NOS

Koning Willem-Alexander viert zijn 51ste verjaardag met zijn gezin in Groningen. De NOS doet rechtstreeks verslag van de complete route, van het Prinsenhof tot en met de grand finale op de Vismarkt. De uitzending is te zien op NPO 1.

Groningen

De tocht voert langs onder andere de Martinikerk, de Grote Markt en het Broerplein. Het koninklijk gezelschap maakt onderweg kennis met de kinderburgemeester, gedupeerden van de aardbevingen in de provincie en Groningers die dit jaar een lintje hebben gekregen. Ook krijgen de koninklijke gasten een inkijkje in het fameuze Groninger studentenleven. Daarnaast zijn er verschillende dans- en muziekvoorstellingen.

Presentatie

De presentatie van de uitzending is in handen van Astrid Kersseboom. Dionne Stax staat langs de route en Martijn Bink doet vanaf verschillende locaties verslag.

NPO 1

De uitzending begint vandaag, vrijdag 27 april, om 10.45 uur op NPO 1 en duurt tot ongeveer 13.45 uur. NPO 1 is te bekijken via alle aanbieders van digitale televisie en via Internet.

Hoogtepunten

Aan het begin van de avond kijkt Winfried Baijens terug op de hoogtepunten van de dag en praat hij na met artiesten en met mensen die de festiviteiten van nabij hebben meegemaakt. Deze uitzending op NPO 1 begint rond 19.00 uur.

BVN

De uitzending van de NOS tijdens Koningsdag 2018 uit Groningen is wereldwijd te volgen via de televisiezender BVN. Deze zender is in het buitenland ook te bekijken via Internet.