Kort medianieuws 1 augustus 2011

  • rtvwestHet Varend Corso Westland is komend weekend uitgebreid te volgen bij Omroep West. Zaterdag 6 augustus doet 89.3 Radio West in de ochtenduren live verslag. Op zondag 7 augustus brengt TV West het Varend Corso uitgebreid in beeld in het programma WestDoc.
  • Johnny de Mol verhuist met zijn programma Waar Is De Mol? van Veronica naar SBS 6. Waar Is De Mol? trekt een breed publiek en past daarom beter bij familiezender SBS 6 dan bij mannenzender Veronica. Dat maakte SBS, moederbedrijf van zowel SBS 6 als Veronica, maandag bekend. Lees verder.
  • Op 1 augustus 1981 heeft de Amerikaanse muziekzender MTV zijn eerste clip uitgezonden. Exact dertig jaar geleden ging de televisiezender van start met de clip “Video killed the radiostar” van de Britse band The Buggles. Marcel Vanthilt blikt met gemengde gevoelens terug op de muziekzender. Lees verder.
  • Het druilerige weer in juli heeft de Vlamingen massaal naar de televisie gedreven. Zowel bij de VRT als bij de commerciĆ«le zenders VTM en VT4 zijn opmerkelijke kijkcijfers opgetekend. Lees verder.
  • Het logo van het Chinese staatspersbureau Xinhua prijkt sinds maandag op een enorm elektronisch billboard op een van de meest prestigieuze plekken ter wereld: Times Square in New York. Lees verder.
  • De fabrikant van computeraccessoires Logitech heeft bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt 45 miljoen dollar verlies te lijden over het laatste kwartaal. Hiervan komt 34 miljoen voor rekening van de slecht verkopende Google TV-hardware. Lees verder.
  • De botenparade van de Amsterdam Gay Pride is live te volgen via YouTube. De parade is het eerste Nederlandse evenement dat live via de website te volgen is. De uitzending is een initiatief van Amsterdam Gay Pride-organisator ProGay, AVRO en YouTube. Lees verder.
  • T-Mobile komt in navolging van KPN en Vodafone op 15 augustus met nieuwe abonnementen. Afrekenen per seconde vervalt voor bijna alle abonnementen. Bij alle nieuwe abonnementen is een vorm van mobiel internet inbegrepen. Lees verder.