Kort medianieuws 1 augustus 2013

  • cvdmDe Lokale Omroep Noordoostpolder heeft bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag ingediend voor zendtijdtoewijzing. De gemeenteraad moet in september het Commissariaat voor de Media hierover adivseren. 
  • Na 35 jaar is er een einde gekomen aan de column van Mart Smeets in dagblad Trouw. Vandaag werd zijn laatste afgedrukt.
  • Twee op de vijf kijkers weten nog niet of ze vanaf morgen eredivisiewedstrijden kunnen bekijken via Fox Sports, dat Eredivisie Live vervangt. Gisteren, een paar uur voor de lancering van de zender vandaag, bereikte Fox pas een akkoord met UPC en CanaalDigitaal, meldt het AD. Daarmee kan 60 procent van de kijkers Fox ontvangen.
  • Een groeiend aantal fanclubs, een spontane afscheidswake en dramatische oproepen op Facebook ten spijt: vandaag presenteerde Jan Becaus voor het laatst “Het journaal” op VRT Eén. Het nieuwsanker werd 65 op 18 juli en gaat “op rust van ambtswege”. Lees verder
  • De Nederlandse tak van uitgeverij Sanoma zag zijn online omzet afgelopen kwartaal met veertien procent krimpen. Tv-zender SBS zag de verkopen met evenzoveel teruglopen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het Finse moederbedrijf vanochtend publiceerde.
  • ‘Blurred Lines’ van Robin Thicke, T.I., & Pharrell was in juli wederom het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze maand maar liefst 751 keer te horen op de landelijke publieke en commerciële zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware, het bedrijf dat ondermeer voor de muziekindustrie registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio- en tv- stations.
  • CanalDigitaal-abonnees met Entertainment-pakket of hoger en met het aanvullende HD-abonnement kunnen vanaf vandaag officieel naar iConcerts HD kijken via Canal Digitaal. De zender is vandaag officieel toegevoegd aan het aanbod van de provder.
  • Maandag start de nieuwe radioprogrammering van lokale omroep Jouw FM (Kennemerland). Wendy Duivenvoorde (bekend van 100% NL, Wereldomroep en vaste stem Algemeen Dagblad reclames) en Tamara Bruggemans (ANWB-filelezer, 3FM en BNR Nieuwsradio) zijn vanaf 4 augustus elke werkdag te horen op Jouw FM Daarnaast jong radiotalent uit de Jouw FM talentschool. Nieuw op Jouw FM is ook de regionale VID-verkeersinformatie. “Met deze nieuwe programmering zetten we weer een grote stap vooruit. Jouw FM draait volledig op vrijwilligers. Toch is het radiostation van 07.00 uur tot 21.00 uur volledig gepresenteerd”, aldus Moolenaar. Ook in het weekend zijn er nieuwe programma’s bijgekomen.
  • De Duitse tv-fabrikant Loewe, die sinds vorige maand in surseance verkeert, gaat in zee met het Chinese elektronicaconcern Hisense en lijkt daardoor weer toekomst te hebben. De bedrijven kwamen donderdag een strategische samenwerking overeen, maakte Loewe bekend Lees verder