Kort medianieuws 1 maart 2012

google

  • Privacywaakhonden uit diverse Europese landen zijn tot de conclusie gekomen dat Googles nieuwe privacyvoorwaarden strijdig zijn met de Europese wet. Dit zei EU-commissaris voor justitie Viviane Reding donderdag, meldt persbureau Reuters. Lees verder.
  • RTL Nederland is in februari met de vier zenders uitgekomen op een gezamenlijk zenderaandeel in de doelgroep 20 – 49 jaar van 32,5 procent. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar (31,0 procent). De PO en SBS Groep daalden afgelopen maand naar respectievelijk 28,9 en 20,4 procent. Het vasthouden van de stijgende lijn leverde RTL de beste februarimaand sinds 2005 op. Lees verder.
  • Sommige grote omroepen in Europa proberen componisten en liedjesschrijvers te dwingen het copyright op hun werk af te staan. Dat zegt een groep die de muziekmakers vertegenwoordigt in een klacht die woensdag wordt ingediend bij de Europese Commissie Lees verder.
  • De website van kabelaar CaiWay heeft een kleine make-over doorstaan. De vernieuwde website is te vinden via: http://www.caiway.nl/site/
  • ‘Turning Tables’ van Adele was in februari het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze maand maar liefst 516 keer te horen op de landelijke publieke en commerciële zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware, het bedrijf dat ondermeer voor de muziekindustrie registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio en tv stations.
  • Webshophouders die een weekend omzet hebben gemist door de mailuitval bij KPN, hoeven niet te rekenen op een tegemoetkoming. Lees verder.
  • De Londense politie heeft een werkneemster van tabloid The Sun gearresteerd op verdenking van het omkopen van overheidsfunctionarissen. Volgens The Guardian zou het gaan om Virginia Wheeler, bij The Sun defensiespecialist. Lees verder.
  • Dirk Roelens is aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur van de Oost-Brabantse (Belgiël) regionale zender ROB-tv. Roelens volgt er Guy Delforge op, met wie in november vorig jaar de overeenkomst werd beëindigd. Lees verder.
  • Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) heeft tijdens het programma ‘Van Inkel In De Middag’ bekend gemaakt dat Erik van Roekel winnaar is van het Q-college. Na een intensieve opleidingsperiode kwam Erik vanmiddag als beste talent uit de bus. Erik wint hiermee een contract bij Q-music en zal starten als weekend-DJ bij Q-music.