Kort medianieuws 10 april 2012

  • telefonieDe brand die woensdag leidde tot grootschalige verstoring van het netwerk van Vodafone is niet aangestoken. De Rotterdamse politie heeft na onderzoek geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk (via Nieuws.nl)
  • KPN gaat wellicht bezwaar aantekenen tegen het besluit om de licenties voor gsm-frequenties met twee jaar te verlengen. De provider ging ervan uit dat de licenties begin volgend jaar afliepen en wil zijn lte-netwerk spoedig uitrollen. Lees verder.
  • Buma/Stemra lanceert vandaag de website airplayclaim.nl. Op deze site is het voor bij Buma/Stemra aangesloten componisten, tekstschrijvers en uitgevers mogelijk om muziek te claimen die niet meteen herkend is nadat deze op radio of tv is gebruikt. Op deze manier streeft Buma/Stemra naar een honderd procent identificatie van uitgezonden muziek, waardoor nog efficiĆ«nter kan worden uitgekeerd aan diezelfde componisten, tekstdichters en muziekuitgevers.
  • De TU Delft moet Infopact Netwerkdiensten de gelegenheid geven om deel te nemen aan een openbare Europese aanbesteding voor internet- en telefoniediensten. Dat heeft de rechter in Den Haag bepaald. Lees verder.
  • De rechtszaak van Brein tegen T-Mobile, Tele2 en KPN op 19 april gaat door met de huidige rechter. Een verzoek om rechter Blok van de zaak af te halen vanwege vooringenomenheid is afgewezen. Lees verder.
  • Het Commissariaat voor de Media heeft een dynamisch jaar achter de rug, zo valt te lezen in het Jaarverslag 2011. Het jaarverslag vind je hier.
  • Facebook koopt de populaire foto-applicatie Instagram voor 1 miljard dollar in contanten en aandelen. Dat maakt Facebook-oprichter Mark Zuckerberg maandag bekend. Lees verder.