Kort medianieuws 10 januari 2012

apple

  • Apple gaat zijn dienst iTunes Match, waarmee gebruikers voor 25 dollar muziek die zonder toestemming van rechthebbenden is gedownload kunnen omzetten in ‘legale muziek’ uitbrengen in Nederland. Apple heeft daarvoor een overeenkomst getekend.  Lees verder.
  • Caiway is in Krimpen aan den IJssel begonnen met het gereedmaken van zijn kabelnetwerk voor een tweede kabelaanbieder. De tv-aanbieder heeft voor diverse marktgebieden al overeenkomsten gesloten met Rekam voor het uitzenden van digitale tv. Lees verder.
  • Johan Derksen deelde zijn feestvreugde gisteravond met ruim 2,3 miljoen kijkers. De voetbalcommentator werd in het programma Radar uitgeroepen tot ‘meest irritante bekende Nederlander in een reclame’, voor zijn aandeel in de spot van de Nederlandse Energie Maatschappij. Lees verder.
  • Volgens de STIR, de Stichting Internet Reclame, is AD.nl de grote winnaar van 2011 van alle gratis krantensites. Dat blijkt uit een vergelijking van de STIR-bereikcijfers tussen eind november 2010 en november 2011. Lees verder.
  • Het oefenduel van FC Twente van komende donderdag wordt live uitgezonden op TV Oost. De tegenstander van de Enschedese ploeg wordt dinsdagavond bekend. Lees verder.
  • IT-uitgeverij HUB Uitgevers neemt het roddeltechblog Hyped.nl over. De oprichter van het blog was sinds een jaar op zoek naar een nieuwe eigenaar, om de continu├»teit te garanderen. Lees verder.
  • De oefenwedstrijd tussen Feyenoord en FC Basel van komende zaterdag is te zien op TV Rijnmond. Vanaf 20.30 uur is een samenvatting te zien van het duel dat de Rotterdammers gaan spelen in het Spaanse Marbella. Lees verder.
  • De VARA heeft gereageerd op de klacht die uitvaartorganisaties DELA, Monuta en Yarden gaan indienen tegen de omroep. De ondernemingen stappen naar de Raad van de Journalistiek omdat het VARA-programma Rambam hen voor de gek heeft gehouden met een nepdode. De uitvaartverzorgers noemden dit vanochtend uiterst respectloos en zijn van mening dat ethische grenzen zijn overschreden. Lees verder.
  • CanalDigitaal heeft de maatregelen doorgevoerd die het had aangekondigd tegen cardsharing. Daardoor kunnen klanten op maximaal vier apparaten tegelijk tv kijken. Klanten zijn ontevreden, maar de maatregel moet piraterij tegengaan. Lees verder.
  • Journalist en uitgever Mike Ackermans treedt op 1 april aan als hoofdredacteur van de regionale titels van HDC Media. Hij volgt de huidige hoofdredacteuren Geert ten Dam en Jan Geert Majoor op. Dat maakte de uitgeverij dinsdag bekend. Lees verder.