Kort medianieuws 10 mei 2011

ipad

  • Z@ppelin lanceert een iPad en iPhone-applicatie. In de applicatie zijn de spelletjes, verhaaltjes en liedjes van het publieke jeugdnet te vinden. Ook zijn tv-series zoals Hoelahoep, TiTaTovenaar en Abi terug te kijken. Met de Z@ppelin applicatie kunnen kinderen naast filmpjes kijken ook kleuren, liedjes zingen en memory spelen. Voorlezen wordt makkelijker met de voorleesfunctie: ‘verhaaltje lezen’. Uit een recent onderzoek van Stichting Mijn Kind Online blijkt dat peuters en kleuters heel intuïtief omgaan met touchscreens. Ze hebben snel door hoe apparaten als de iPad werken.  
  • Wielrenner Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek is geschokt door de dood van Wouter Weylandt en de manier waarop de pers hierover heeft bericht. De Belgische wielrenner overleed maandag in de slotfase van de derde etappe van de Giro Italia, na een val in een afdaling. Lees verder.
  • De Nederlandse radiopresentatoren Jeroen van Inkel en Patricia van Liemt hebben hun excuses aangeboden nadat er heibel was ontstaan over een fragment op Q-Music. Bij de live-uitzending gisteren werd lacherig gedaan, terwijl de wielrenner Wouter Weylandt toen net was omgekomen bij de Giro. Lees verder.
  • Microsoft neemt definitief Skype over. De fabrikant van brakke besturingssystemen en dure Office-pakketten betaalt 8,5 miljard dollar voor de internetbelgigant, zo meldt CNN. Vanochtend werd al bekend dat Microsoft en eBay in een verregaand stadium van onderhandeling waren, zo viel ook hier te lezen. Achteraf blijkt dat de onderhandelaars al verder waren dan werd verwacht. Skype zal een nieuwe bedrijfstak binnen Microsoft gaan worden die door de huidige Skype-CEO Tony Bates zal worden gerund. Hij komt onder direct toezicht van Microsoft-topman Steve Ballmer te staan.
  • De Groninger Studentenkrant (SK) dreigt haar subsidie te verliezen omdat de krant teveel seksueel getinte artikelen zou plaatsen. Dat stelt de subsidieverstrekker het Centraal Uitvoeringsorgaan voor Studentenorganisaties (CUOS) in een voorlopig besluit. Lees verder.
  • Rotterdam komt met een lokaal alternatief voor Crisis.nl. Dit gebeurt onder andere omdat de overheidscommunicatie tijdens de chemiebrand in Moerdijk faalde. Lees verder.
  • De filmliefhebber kan binnenkort bij YouTube speelfilms huren. De YouTube-dochter voegt 3.000 speelfilms aan de filmsectie toe. Hierbij gaat het ook om de grotere kaskrakers, zo laat YouTube weten. Lees verder.
  • In de VS zullen meer dan 23.000 personen een aanklacht krijgen, omdat zij de film Expendables via bittorrent zouden hebben binnengehaald. Het zou gaan om de grootste torrentzaak die ooit bij een Amerikaanse rechtbank aanhangig is gemaakt. Lees verder.