Kort medianieuws 10 mei 2012

bbc

  • Het 19de seizoen van Top Gear laat voorlopig op zich wachten. De BBC stelt de terugkeer van de wereldwijd populaire show uit omdat het de concurrentie vreest van de Britse versie van X Factor, melden diverse mediasites vandaag. Lees verder. 
  • Het resultaat van ProSiebenSat1 heeft in het eerste kwartaal de analistenverwachtingen overtroffen. Het bedrijf, waarin het Nederlandse Telegraaf Media Groep een belang heeft van zo’n 6 procent, profiteerde van hogere advertentie-inkomsten bij de Duitstalige televisiezenders. Lees verder.
  • Oud-NOS Journaal-presentatrice en huidig D66-Kamerlid Pia Dijkstra uit deze week in een interview met weekblad Elsevier felle kritiek. Collega-politici krijgen een veeg uit de pan, maar ook haar oude werkgever, de publieke omroep, moet het ontgelden. Lees verder.
  • De blokkade van torrentverkeer door de studenten-isp van de RUG wordt na net geen jaar opgeheven. De wettelijk vastgelegde netneutraliteit heft de blokkade op, maar pas per 1 januari. Lees verder.
  • Op vrijdag 11 mei start Omroep Zeeland het programma Zeeuwse zaken; een wekelijkse talkshow waarin het ondernemerschap centraal staat en gesproken wordt over belangrijke thema’s voor Zeeland. Een programma ook met muziek van Zeeuwse bodem, opgenomen in het Scheldetheater in Terneuzen. Omroep Zeeland wil met het programma een brug slaan naar ondernemend Zeeland, maar tegelijkertijd een breed publiek aanspreken, informeren en inspireren.
  • 13th Street Universal is vanaf 15 mei drie maanden langen te zien voor alle digitale-tv abonnees van kabelaar CaiWay via voorkeuze kanaal 104. Normaal is 13th Street bij Caiway alleen te zien via het aanvulllende tv-pakket Delight.
  • De rechtse partij Vlaams Belang zal geen nepomslagen meer verspreiden van de tijdschriften Libelle en Flair. Vandaag waren er persiflages van deze bladen in omloop, waarop vrouwen in boerka zijn te zien en anti-islamitische slogans staan. De actie leidde tot fel protest van Sanoma Media Belgium, die de vrouwenbladen uitgeeft. Lees verder.