Kort medianieuws 11 april 2012

  • rtl7Sierd de Vos is komende zomer tijdens het EK Voetbal de speciale verslaggever van RTL7 in Polen en Oekra├»ne. Hij zal voor VI Oranje exclusieve interviews en reportages maken over de verrichtingen van het Nederlands Elftal. Naast Sierd de Vos zijn ook Voetbal International-verslaggevers Simon Zwartkruis, Tom Knipping en Iwan van Duren te zien in VI Oranje. Lees verder.
  • Er dreigt een ‘bieroorlog’ te ontstaan rond Voetbal International. Op dit moment is Jupiler sponsor, maar die fabrikant moet vanaf komende zomer (VI Oranje) plaatsmaken voor concurrent Heineken. Jupiler is verbolgen over de gang van zaken, zo meldt de papieren Voetbal International. Lees verder
  • Het Middelburgse college is niet van plan een ‘Twitter-protocol’ voor burgemeester en wethouders op te stellen. Lees verder.
  • Grote Nederlandse uitgevers staan niet bepaald te dringen nu de programmagegevens van de publieke omroepen vrijgegeven moeten worden. De kans dat op korte termijn nieuwe tv-gidsen gaan concurreren met de bestaande omroepbladen, is klein. ‘Het momentum is weg’, stelt directeur Frits Campagne van De Persgroep Nederland. Lees verder.
  • Scott Thompson vormt internetbedrijf Yahoo drie maanden na zijn komst om tot een commercieel mediabedrijf. Met een reorganisatie in de top, en een accent op media, advertenties en nieuwe technologie├źn denkt hij de achterstand op Facebook en Google in te lopen. Lees verder.
  • Een misdaadverslaggever uit Gorssel, die medeverdachte is van brandstichting in de woning van Emile Ratelband in Huissen, blijft voorlopig vastzitten. De rechtbank heeft zijn voorlopige hechtenis met zestig dagen verlengd. Lees verder.
  • De Omroep voor Zieken en Ouderen in de Noordoostpolder is vanaf eind april te beluisteren via de kabel van Ziggo.Op dit moment zijn de vrijwilligers druk bezig met het inrichten van het nieuwe onderkomen aan de Bouwerskamp 31 in Emmeloord. Daarna wordt de apparatuur vanuit het Muzisch Centrum verhuisd. De omroep zoekt tevens dringend vrijwilligers. Aanmelden kan via www.ozonop.nl . (Stentor)
  • De AVRO komt vanaf 7 juli met de nieuwe dramaserie The Borgias op Nederland 2. De Nederlandse actrice Lotte Verbeek speelt een van de hoofdrollen in de serie over de beruchte Borgia-familie die in de 15e eeuw de macht grijpt in het Vaticaan. Lees verder.
  • Het Amerikaanse film- en mediabedrijf HBO heeft, na de succesvolle start van het tweede seizoen van ‘Game of Thrones’, opdracht gegeven voor het maken van een derde reeks. Fans van de Amerikaanse fantasy-serie kunnen het derde seizoen, naar het boek ‘A Storm of Swords’, in 2013 verwachten. Lees verder.