Kort medianieuws 11 augustus 2011

  • rtl7Eén keer in het jaar strijken de beste Formule 3-coureurs neer op het Circuit Park in Zandvoort voor de RTL GP Masters of Formula 3. Het event waar jaarlijks gemiddeld 35.000 bezoekers op afkomen, is ook live thuis mee te maken op zondag 14 augustus bij mannenzender RTL 7. Lees verder.
  • Rupert Murdoch zal het mediabedrijf News Corp, onder meer bekend van de opgedoekte krant News of the World, blijven leiden. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt en dat zou ook de wens zijn van de raad van bestuur. Lees verder.
  • News Corp heeft in het afgelopen boekjaar meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het mediabedrijf van Rupert Murdoch bekend Lees verder.
  • Opnieuw is er kritiek op de vanaf 19 september in de VS uit te zenden nieuwe tv-serie The Playboy Club. Nu is het de bekende Amerikaanse feministe Gloria Steinem die roept om een boycot. Lees verder.
  • Grote paniek in comedyland. Ja echt. De enorm verschillige comedy Kinderen Geen Bezwaar dreigt ermee op te gaan houden. Dat zegt althans schrijver Haye van der Heyden in weekblad Privé. De publieke omroep moet immers gaan bezuinigen, en comedy is niet de kerntaak van de publieken. Lees verder.
  • Het voortbestaan van de daklozenkrant ‘Z’ staat op het spel. Dit meldt Het Parool donderdag. De krant kost twee euro, waarop de dakloze 90 cent verdient. Al vier jaar lang lopen de verkoopcijfers met circa 17 procent terug. Dit jaar verwacht de stichting die de krant uitgeeft een verlies van 50.000 euro. “De situatie is nijpend”, zegt hoofdredacteur Hans van Dalfsen.