Kort medianieuws 11 juli 2011

  • krantenTot op de laatste komma hadden leidinggevenden de afscheidseditie van News of the World doorgevlooid, op zoek naar verborgen boodschappen waarin de uitgever van de Engelse zondagskrant op de korrel werd genomen. Eén onderdeel zagen ze over het hoofd: de kruiswoordpuzzel Lees verder.
  • Een half jaar nadat de belspelletjes van het scherm is verdwenen, heeft de Oost-Vlaamse wiskundecrack die de rekensleutel kraakte, zijn prijzengeld nog altijd niet ontvangen. Het bedrag kan oplopen tot 25.000 euro. Lees verder.
  • De mediawagen die zondag in de negende etappe van de Tour de France de Spanjaard Juan Antonio Flecha en Johnny Hoogerland aanreed, is door de directie van de Tour en de jury voor de rest van het evenement uitgesloten. Lees verder.
  • ‘RTL 7 Tour du Jour’ is aan een bergbeklimming begonnen als het gaat om de kijkcijfers. De ‘Tour de France’-talkshow startte ruim een week geleden en sindsdien is het aantal kijkers bijna verdubbeld van 276.000 op zaterdag 2 juli tot 505.000 gisteravond. De laatste score is tevens het voorlopige record van het zomeravondprogramma. In de doelgroep van RTL 7, Mannen 20 – 49 jaar, steeg in dezelfde periode het zenderaandeel van 8,9 procent naar 15,7 procent, wat eveneens een nieuwe piek is. (RTL7)
  • Verschillende religieuze glossy’s zijn al verschenen, zoals de Calvijn, Arminius en Antoine. De Moeder Gods heeft er nu ook één. De glossy Maria verschijnt ter gelegenheid van de speciale Maria-tentoonstelling in het Amersfoortse Museum Flehite. Lees verder.
  • Zes omroepen hebben de code van de Dierenbescherming getekend over een goede omgang met dieren in programma’s. Het gaat om de TROS, AVRO, KRO, IKON, Boeddhistische Omroep Stichting en de Joodse Omroep. Lees verder.
  • Directeur/uitgever Ad Verrest (60) verlaat per 15 augustus de krantencombinatie BN DeStem/ PZC. Verrest gaat in Limburg aan de slag als directeur ad interim bij de Media Groep Limburg, dat net als deze krant deel uitmaakt van het Britse Mecom. Lees verder.
  • Ouderenpartij 50PLUS wil dat de NOS Mart Smeets in dienst houdt. De sportpresentator doet op dit moment zijn laatste Tour de France. Lees verder.
  • Het is een drukte van belang op de parkeerplaats bij het RBC-stadion.Niet vanwege voetbal, want RBC is niet meer. Nee, mensen komen deze zaterdag allemaal een televisiekabeltje halen in de bus van Ziggo. Lees verder.