Kort medianieuws 12 februari 2012

  • twitterEen Saudische journalist die zijn land was ontvlucht nadat hij op Twitter kritiek had geuit op de islamitische profeet Mohammed, is teruggestuurd naar Saudi-Arabië. Hij had zijn heil gezocht in Maleisië, maar hij werd aangehouden en is zondag op het vliegtuig terug gezet. Dat meldt zowel de BBC als persbureau AFP. Lees verder.
  • De carnavalsmarathon van Baronie TV wordt dit jaar uitgezonden door StadsTV Breda en ROStv Zundert. Kijkers in heel West-Brabant kunnen van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 februari het carnaval 2012 via deze lokale publieke zenders meebeleven. Lees verder.
  • Hackerscollectief Anonymous zegt vrijdagavond de website van de CIA te hebben aangevallen. Lees verder.
  • In veel Europese steden werd zaterdag gedemonstreerd tegen ACTA. Ook Amnesty International heeft zich uitgesproken tegen het handelsverdrag. Volgens de mensenrechtenorganisatie is ACTA een ‘doos van pandora vol potentiële schendingen van de mensenrechten’. Europese lidstaten zouden het verdrag niet moeten ondertekenen. Lees verder.
  • Het is weer hip om muziek op vinyl te hebben. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de verkoop van lp’s vorig jaar met ongeveer 30 procent gestegen. Waar enkele jaren geleden vooral 40-plussers platen kochten, is het nu ook een graag gezien product onder twintigers. Lees verder.