Kort medianieuws 12 juni 2012

 • varaDe VARA vindt het niet erg dat presentator Paul de Leeuw komend najaar ook een programma gaat maken voor de Vlaamse commerciële zender VTM. De omroep wist van De Leeuws plannen en geeft daar toestemming voor, zo laat een woordvoerder aan Volkskrant.nl weten Lees verder
 • De Tweede Kamer wil dat alle beelden van het VUmc die mogelijk nog in het bezit zijn van televisieproducent Eyeworks worden vernietigd. Het betreft hier alle opnames van de spoedeisende hulp. Lees verder
 • Eurosport heeft haar mobiele streaming applicatie, de Eurosport Player, beschikbaar gemaakt voor Android. Sportfans met Android apparaten zijn per direct in de gelegenheid om de Eurosport Player app te downloaden, zodat zij daarop live kunnen kijken naar de uitzendingen van Eurosport en Eurosport 2.
 • Het zit Jan de Jong, directeur van de NOS, nog altijd niet lekker dat RTL dit jaar met VI Oranje rechtstreeks de concurrentie is aangegaan met ‘zijn’ Studio Sportzomer. In het blad ELF Voetbal laat hij weten dat het hem stoort dat RTL gratis meelift op de populariteit van het Nederlands Elftal en het EK. Lees verder.
 • De AVRO stoft voor het nieuwe televisieseizoen een oud concept af: popmuziek op televisie. Dat maakte de omroep dinsdagmorgen bekend.Vanaf 22 september presenteert Gerard Ekdom een nieuw tv-programma over popmuziek. Lees verder.
 • De rechtbank in Rotterdam heeft het hoger beroep in een zaak tussen Tele2 en Opta in het voordeel van de laatste beslist en daarmee het beroep van Tele2 ongegrond verklaard. Tele2 moet de boete van ruim 43.000 euro betalen. Lees verder
 • Het is 4-4. Vier keer werd VI Oranje beter bekeken, en vier keer schakelden meer mensen in voor Studio Sportzomer. De flink gehypte concurrentiestrijd tussen de twee babbelprogramma’s rond het EK bereikt reeds een hoogtepunt, vooral nu Oranje het zo moeilijk heeft in de poule. Lees verder.
 • Ferry Mingelen, parlementair journalist bij de NOS, heeft de Anne Vondelingprijs in de wacht gesleept. Mingelen heeft naar het oordeel van de jury een ‘bijzonder gezag’ opgebouwd in de politieke journalistiek, maakte de Stichting Anne Vondelingprijs dinsdag bekend. Lees verder.
 • De 25-jarige Anna-Alicia Sklias, winnares van The Ultimate Dance Battle in 2011, gaat aan de slag bij MTV als vj. Ze wordt hiermee het gezicht van MTV Nederland. Lees verder.
 • 2011 was een bijzonder jaar voor Kabelnoord, met een verhuizing naar een nieuw pand en een sterke groei in het aantal abonnementen. Lees verder.
 • De Europese lobby-organisatie van telecom- en internetproviders wil dat contentproviders voortaan gaan betalen voor toegang tot hun netwerken. Om dat te realiseren heeft de organisatie een voorstel ingediend bij de Verenigde Naties. Lees verder.