Kort medianieuws 13 september 2011

  • televisiePhilips heeft zijn televisieactiviteiten nog niet afgestoten aan het Chinese TPV. Philips-topman Frans van Houten. ANP„De onderhandelingen zijn nog in volle gang, we zijn in de laatste fase van onderhandelingen”, aldus Philips-topman Van Houten tijdens een analistenbijeenkomst in Londen.  Het afstoten gebeurt voor het einde van het jaar. Lees verder
  • De taalwebsite van de VRT, VRTtaal.net, is grondig vernieuwd. Centraal in het scherm, staat nu een zoekbalk die 25.000 pagina’s over Nederlandse taalkwesties ontsluit. VRTtaal.net zal voortaan ook meer achtergrondinformatie en taaluitschuivers (soms in beeld en geluid) brengen. Lees verder.
  • Het Woestijnvis-programma Basta is op het Eurovision Creative Forum in Berlijn in de prijzen gevallen. Het belandde er op de derde plaats. ‘Ook getest op mensen’ (van Het Televisiehuis) kreeg een eervolle vermelding. Lees verder.
  • KPN neemt nog altijd een sterke positie in binnen de zakelijke internetverbindingen, ondanks de vele concurrenten. Lees verder.
  • Vanaf 20 september verandert de naam Online van T-Mobile in T-Mobile Online. De naamsverandering wordt voornamelijk doorgeveord in het kader van een meer geïntegreerde dienstverlening: alle telecomdiensten bij één aanbieder. Voor de Online-klanten verandert er vooralsnog niks. De e-mailadressen blijven ongewijzigd en ook wordt er niks aan de diensten en tarieven gewijzigd. Lees verder.
  • Het KLPD in Driebergen heeft excuses aangeboden aan een fotograaf die werd gearresteerd op Utrecht CS. Dat meldt de fotograaf in kwestie Emiel Elgersma dinsdagmiddag op Twitter. Lees verder.
  • Eén algemeen hoofdredacteur zal in de toekomst de VRT-nieuwsdienst leiden. Dat heeft de VRT in een persbericht meegedeeld. De directie wil zo weer een duidelijke eindverantwoordelijke voor de nieuwsdienst. Lees verder.
  • De Algerijnse regering heeft het staatsmonopolie op radio en televisie opgeheven. De maatregel vormt onderdeel van de hervormingen die president Abdelaziz Bouteflika onder druk van demonstraties heeft aangekondigd. Lees verder.
  • Een 25-jarige inwoner van De Westereen heeft zich in een reactie op Wâldnet schuldig gemaakt aan discriminatie. De man kreeg daarvoor dinsdag van de politierechter een boete van 375 euro, plus hetzelfde bedrag voorwaardelijk. De Westereender had gereageerd op een bericht dat op 20 januari op  Wâldnet was geplaatst. Lees verder.
  • De verwachting is dat René van der Gijp over een aantal weken terugkeert op televisie. Met zijn gezondheid gaat het stap voor stap vooruit. Dat heeft zijn management laten weten. Lees verder.