Kort medianieuws 14 februari 2013

 • upcKabelbedrijf UPC heeft vorig jaar in Nederland aanzienlijk minder nieuwe abonnees geworven dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf donderdag publiceerde.
 • In het vierde kwartaal van 2012 is het aantal digitale abonnees bij UPC in Nederland met 12.200 toegenomen tot 1.078.000. Het totaal aantal TV abonnees nam af met 30.400 en kwam uit op 1.729.600. Daarmee heeft nu 62,3% van de UPC abonnees de beschikking over digitale televisie.
 • Ondanks alle kritiek die ze woensdag over zich uitgestort kreeg, blijft burgemeester Jorritsma van Almere bij haar besluit om de deuren van het stadhuis dicht te houden voor PowNews. Een journalist van het tv-programma werd maandag weggestuurd bij een persbijeenkomst over het vastzetten van kentekenplaten. (Omroep Flevoland)
 • Op 22 maart lanceert De Telegraaf de eerste internetsoap van Europa. In De Blauwe Bank zijn rollen weggelegd voor bekende soapies als Ruud Feltkamp, Pip Pellens, Pim Wessels, Pamela Teves, Marloes van der Wel en Gaby Blaaser. (LD)
 • CAIW heeft het directieteam per 1 februari uitgebreid met John Wittekamp en Paul van Doorne. John Wittekamp zal als COO de integrale dienstverlening én CAIW’s wholesale-propositie aansturen. Paul van Doorne was al in 2012 betrokken bij CAIW en geeft nu als CCO leiding aan het retailmarketing- en sales team en aan het Klanten Contact Center. Jacqueline Bierhorst is benoemd tot directeur Marketing en Content. (Telecompaper)
 • Een asteroïde zal morgen dichter dan ooit langs de Aarde voorbijscheren. Er bestaat geen gevaar dat planetoïde 2012 DA14 onze planeet zal raken, maar signalen tussen satellieten kunnen wel onderbroken worden. Het is dus niet uitgesloten dat hier en daar televisies storingen zullen ondervinden
 • Het zou een verstandige stap zijn als topman van KPN Eelco Blok zijn biezen zou pakken bij het telecombedrijf, oordeelt een kleine meerderheid (53%) van de Nederlandse particuliere beleggers. Gisteren dook een bericht op dat grootaandeelhouder Carlos Slim, de ultrarijke eigenaar van América Móvil, Blok weg zou willen hebben.
 • De gemeente Amsterdam heeft aangifte gedaan tegen twee mensen die voor een televisieprogramma hebben gefraudeerd met identiteitsgegevens. Om welk televisieprogramma het gaat, wil zij niet zeggen. ‘Zij zijn nu onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek.’ 
 • Cliff Richards’ ‘Move it’ is de favoriete plaat uit de jukebox van Radio 5 Nostalgia luisteraars. Vrijdag 15 februari draait het publieke nostalgische radiostation als finale de 100 meest aangevraagde liedjes uit de klassieke platenkast. Luisteraars vroegen deze week tijdens de Jukeboxweek op Radio 5 Nostalgia hun meest geliefde platen aan.
 • In de nacht van 24 op 25 februari worden in Los Angeles voor de 85e keer de Oscars uitgereikt. Ter gelegenheid van deze bijzondere dag zendt 192TV op zondag 24 februari voorafgaand aan die Oscar uitreiking de Top 40 Filmhits uit. De grootste hits die voortkwamen uit de films van de laatste 60 jaar worden op een rijtje gezet en van commentaar voorzien. De presentatie is in handen van Ad Bouman.  De uitzending begint om 12:00 uur en wordt ’s avonds om 21:00 uur herhaald.
 • De track Pretender van de Foo Fighters is dé grote Zeroes favoriet van de 3FM luisteraar. De Amerikaanse rockband staat op 1 in de Zeroes Request Top 100. De publieke popzender draait vrijdag de honderd favoriete Zeroes platen. 3FM luisteraars stuurden duizenden playlists in met meer dan 10.000 leuke en persoonlijke motivaties waarom die ene plaat toen zo belangrijk voor hen was. Het resultaat is een zeer gevarieerde Zeroes Request Top 100.
 • KPN rijdt komende tijd met een truck door het land om glasvezelinternet te promoten. Zangeres Glennis Grace zingt daarbij duetten met haar holografische kloon, om aan te geven welke nieuwe realiteiten met glasvezel kunnen worden gecreeërd. (Emerce)
 • Een fikse tegenvaller voor Valerio Zeno. Zijn solo tv-programma Beauty and the Beat scoort niet en daarom wordt ingegrepen. (via RTL Boulevard)
 • SES en Dolby hebben zich aangesloten bij het HbbTV Forum Nederland. Het HbbTV Forum Nederland is een industrieplatform waarin de relevante partijen uit de broadcast-keten bij elkaar komen om afspraken te maken over de techniek en communicatie rond HbbTV. Om HbbTV tot een succes te maken zijn vergaande afspraken binnen de gehele keten noodzakelijk. Met de toetreding van SES en Dolby is het draagvlak van HbbTV binnen de Nederlandse industrie vergroot
 • De VRT-journaliste en de “De zevende dag”-presentatrice Indra Dewitte verlaat de VRT-nieuwsredactie en gaat aan de slag bij Het Belang van Limburg. Op 1 oktober wordt ze adjunct-hoofdredacteur bij de krant.