Kort medianieuws 14 juni 2011

apple

  • Het leven van Steve Jobs, de co-stichter en huidige CEO van het Amerikaans electronicabedrijf Apple, vormt het onderwerp van een stripverhaal dat in augustus verschijnt. Bluewater Productions, de uitgever van de strip, publiceerde eerder ook al een stripverhaal over het leven van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Lees verder.
  • De klachten van Pieter Storms over een optreden van Jort Kelder in het tv-programma De wereld draait door (DWDD) zijn ongegrond of het is niet mogelijk er een oordeel over te vellen. In een aflevering in september liep een discussie tussen de twee journalisten over journalistieke ethiek uit op een schreeuwpartij. Een klacht van Storms over een artikel op de door Kelder opgerichte website 925.nl is wel gegrond. Lees verder.
  • ARRIS, een kabelaar uit Suwanee, Georgia, heeft een nieuwe technologie aangekondigd waarmee de overdrachtssnelheid over het huidige kabelnetwerk aanzienlijk opgerekt kan worden. Het aanleggen van dure glasvezelverbindingen zou hiermee overbodig worden. De technologie staat een downloadsnelheid van 4,5 Gbit/s en een uploadsnelheid van 575 Mbit/s toe. Lees verder.
  • De onlinevideospeler van de BBC komt dit jaar nog naar West-Europa. Wie het aanbod van de zender wil, moet er wel voor betalen. Lees verder.
  • Een documentaire van BBC2, waarin een man euthanasie pleegt, doet in Engeland veel stof opwaaien. De BBC kreeg na de uitzending gisteravond bijna 900 klachten. Critici menen dat de omroep het fenomeen te positief belicht. Lees verder.
  • Volgend seizoen brengt de TROS een nieuw nostalgisch programma. In een variant op Het Mooiste Meisje van de Klas praat Jaap Jongbloed met klasgenoten over de 13-in-een-dozijnmeisjes van de klas. ‘Wie had toen kunnen denken dat hun onopvallende en volstrekt inwisselbare klasgenote nu als administratief medewerkster bij de gemeente Helmond werkt?’ Lees verder.