Kort medianieuws 15 augustus 2011

google

  • Google heeft aangekondigd dat het Motorola Mobility voor een bedrag van 12,5 miljard dollar zal overnemen. Google zegt met het patentportfolio van Motorola beter in staat te zijn het Android-ecosysteem en zijn partners te beschermen. Lees verder.
  • De controverse rond de Monty Python-film Life of Brian wordt het onderwerp van een tv-film van de BBC. Holy Flying Circus gaat over de scherpe kritiek van de katholieke kerk op Monty Pythons satire op het bijbelverhaal over Jezus Christus, schrijft de Britse krant The Guardian. Lees verder.
  • Zeeland heeft van alle provincies in Nederland de minste twitteraars. Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes kunnen publiceren. Noord-Holland heeft de meeste twitteraars, gevolgd door Noord-Brabant en Gelderland.In Nederland maken een miljoen mensen gebruik van twitter. Al die mensen samen versturen per week zo’n 15 miljoen berichten. 
  • De kans is groot dat de Lokale Omroep Zuiderzee vanaf 1 januari 2012 van de kabel verdwijnt. LOZ krijgt voor volgend jaar definitief geen overheidsbijdrage om de dure doorgifte via kabelaar Ziggo te bekostigen. Lees verder.
  • Dutch Charts, de verantwoordelijke organisatie achter de Album Top 100, gaat Ede Staal uit de lijst schrappen. De CD ‘As Vaaier woorden’ staat inmiddels twee weken in die Top 100 op nummer 64. Lees verder.