Kort medianieuws 15 juni 2011

  • nosDe NOS en NRC Media scharen zich achter een voorstel van de mediabranche om geen al strenge wetten te maken om het gebruik van cookies in te perken. Lees verder.
  • De lokale omroep in het Westland, WOS-radio, gaat in samenwerking met COC Haaglanden een serie radio-programma’s maken die een beeld geven van de homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (HLBT) in de regio. Lees verder.
  • Experts op het gebied van ‘cybercrime’ pleiten voor het oprichten van een tribunaal in Den Haag dat mensen berecht die worden verdacht van cyber-aanvallen. Lees verder.
  • Het e-safety-team van Child Focus heeft VRT’s Ketnet.be uit 25 genomineerde websites tot “Beste Kinderwebsite van België van 2011” verkozen. De wedstrijd vond plaats in het kader van de Europese wedstrijd “European Best Children’s Online Content Competition”. Dat meldt Child Focus woensdag. Lees verder.
  • Dennis Ruyer blijft de komende drie jaar te horen op Radio 538. De dj heeft zijn contract bij het radiostation vandaag verlengd.  “Radio 538 kan niet zonder Dance Department en Dance Department kan niet zonder Dennis Ruyer”, laat Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538 weten. (Persbericht)
  • Johan Derksen zit er niet mee dat hij niet is gevraagd als een van de zes hoofdpersonen in de VPRO-show Zomergasten. De voetbalanaliticus vindt wel dat een uur durend interview met hem interessant zou zijn. ‘Ik zou een veel betere Zomergast zijn dan de saaie mensen die er nu zitten.’ Lees verder.