Kort medianieuws 15 november 2011

  • ntrHet consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde verhuist van de NTR naar de KRO. Dat bevestigde een woordvoerder van de NTR dinsdag.Tot december is het programma nog te zien bij de NTR. Vanaf het volgende seizoen, dat in april begint, is het programma te zien bij de KRO. ,,We zijn met de producent niet tot overeenstemming gekomen over het aantal afleveringen. Zij willen er 20 maken en wij willen er maar 14 uitzenden, omdat we ook andere dingen willen proberen”, aldus de woordvoerder.
  • Minister van Bijsterveldt komt voor december met nieuw voorstel consumenteninvloed heeft zij aan de Tweede Kamer geschreven in een brief. Lees verder.
  • Het benefietconcert Rigter! Live heeft maandagavond 42.500 euro opgeleverd. De opbrengst gaat geheel naar de stichting Kika Kinderen Kankervrij. De cheque werd in de Philharmonie in Haarlem door burgemeester Bernt Schneiders in ontvangst genomen. Alle artiesten zongen twee eigen nummers en een nummer uit Arbeidsvitaminen, het programma dat Wim Rigter op 3FM deed. De presentatie was in handen van Viggo Waas en Peter Heerschop. Ook werden gouden platen van de artiesten geveild.
  • Er komt weer een nieuw meidenblad op de markt. Binnenkort kunnen tienermeiden hun hart ophalen met Fashionista. Het blad bevat onder meer shoptips, trends, beauty-adviezen en 30 pagina’s met de looks van celebrity’s. Fashionista verschijnt een keer per maand
  • High TV 3D, de nieuwe internationale 3D-zender, is vandaag van start gegaan met uitzendingen via de ASTRA-satelliet op de 23.5° Oost positie. Hiervoor heeft High TV 3D een overeenkomst afgesloten met satellietbedrijf SES. Lees verder.
  • Schuldeisers en aandeelhouders van het televisieproductiebedrijf Endemol hebben de deadline voor een akkoord verlengd van 15 november naar 13 december. Dat meldt de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore op dinsdag, zonder daarbij bronnen te vermelden. Lees verder.
  • KPN is in onderhandeling over de verkoop van zijn Spaanse activiteiten. Dit meldde de Spaanse zakenkrant El Economista dinsdag. Volgens de krant heeft Vodafone de beste papieren om het onderdeel over te nemen. Lees verder.
  • Telegraaf Media Groep is maandag door de kantonrechter in het gelijk gesteld rond een salarisbevriezing, waar TMG op de langere termijn miljoenen mee hoopt te besparen. Dit zegt een woordvoerder maandag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Lees verder.
  • Omroep Gelderland heeft de programmering van de radio-uitzendingen sinds vrijdag fors aangepast. Dat is gebeurd na onder meer een uitvoerig onderzoek onder luisteraars. Lees verder.