Kort medianieuws 16 november 2011

  • vproDe VPRO gaat op zoek naar een nieuwe leider voor het land. In het programma Premier Gezocht! kiest een jury, bestaande uit politici, het meest veelbelovende politieke talent van Nederland. Lees verder.
  • De Franse media- en telecomreus Vivendi heeft gewaarschuwd voor een tegenvallende winst in 2011, na een scherpe winstval in het derde kwartaal. Lees verder.
  • Ziggo heeft samen met Glas Maatschap Brabant de aanbesteding van Schoolnet Brabant gewonnen waarbij beide telefoniebedrijven verantwoordelijk zullen worden voor de aanleg van snelle breedbandverbindingen op het volledig primair en voortgezet onderwijs in Brabant. Lees verder.
  • Sony zou plannen hebben om zelf een tv-provider te worden. Het bedrijf wil iptv gaan aanbieden, dat onder andere via zijn PlayStation 3-console te bekijken moet zijn. Eerder gaf het bedrijf al aan plannen voor het introduceren van iptv te hebben. Lees verder.
  • Luc Rademakers, de nieuwe algemeen hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst, is vandaag gestart in zijn nieuwe functie. Hij zal zich inwerken in een aantal dossiers vooraleer hij volgende week voltijds aan de slag gaat. Lees verder.
  • Het aantal breedbandaansluitingen groeide in Nederland in Q3 met 0.9 procent naar 6.33 miljoen tot eind september 2011. Dat blijkt Telecompaper’s kwartaalrapport Dutch Broadband. De groei was toe te schrijven aan een toename van 2.2procent kabelabonnees en een 13.3 procent groei van FTTH/B-abonnees Lees verder.
  • NOC*NSF heeft tijdens de algemene vergadering van de leden toestemming gekregen tot het oprichten van een fonds Evenementen Host Broadcasting. Daarmee wil de sportkoepel de bonden ondersteunen in de kosten voor tv-registratie van grote sportevenementen in Nederland. Lees verder.
  • De overeenkomst die Philips heeft gesloten met het Taiwanese TPV voor de oprichting van een joint venture voor de televisie-activiteiten kan nog worden afgeblazen. Dat schrijft het Financieele Dagblad woensdag op basis van documenten die TPV onlangs publiceerde. Lees verder.
  • Senior Vice President (SVP) en Chief Operating Officer (COO) van MTV Networks North vertrekt.Marco de Ruiter heeft besloten eind maart 2012 zijn functie als Senior Vice President (SVP) en Chief Operating Officer (COO) van MTV Networks North neer te leggen. Dat meldt MTV Networks. Het motief van De Ruiter luidt dat hij wil richten op nieuwe professionele uitdagingen. De Ruiter: ‘Het werd tijd om op zoek te gaan naar nieuwe avonturen. (Adformatie)
  • Lokale omroep RTV Horizon komt met een nieuw maandelijks praatprogramma op radio en televisie.De inwoners van Heeze-Leende, Waalre en Cranendonck staan hierin centraal. Voor de eerste uitzending worden vandaag rechtstreekse radio-opnamen gemaakt in dorpshuis ’t Perron in Heeze. Belangstellenden kunnen de uitzending van 20.00 tot 21.30 uur bijwonen. Lees verder.