Kort medianieuws 17 januari 2012

rtl7

  • Van 3 t/m 5 februari zal in Hamburg de PDC World Cup of Darts worden gehouden en RTL7 zal iedere dag verslag doen van dit evenement Tijdens de eerste editie van dit toernooi werd team Nederland gekroond tot kampioen.  Lees verder.
  • In de uitzending van ‘Noord-Holland Sport’, zondag 22 januari om 17:10 uur, staat de topper in de eredivisie tussen AZ en Ajax centraal. Voor de gelegenheid komt de uitzending vanuit het AFAS-stadion in Alkmaar, waar presentator Klaas-Jan Bos en analist Ton Ojers direct na afloop van de wedstrijd enkele gasten ontvangen. Zij bespreken de beladen ontmoeting tussen AZ en Ajax en zoals altijd geeft Ton Ojers zijn ongezouten mening.
  • Talpa, het bedrijf van mediamagnaat John de Mol, biedt de 13-jarige Joris Felix Klokkers uit Vinkeveen een clinic aan met bekende radio-dj’s. Lees verder.
  • De online encyclopedie Wikipedia gaat woensdag (Amerikaanse tijd) 24 uur uit de lucht. Lees verder.
  • Vanaf 17 januari brengt Arrow Jazz FM ‘Het Nieuws van de Vooruitgang’, waarbij het niet allereerst draait om ‘actualiteit’ maar om ‘de waarde van het nieuws voor de toekomst van Nederland en de Wereld.’ Lees verder.
  • De BBC heeft Imtech gecontracteerd om de ict-infrastructuur voor diverse internetvoorzieningen geschikt te maken voor de te verwachten digitale drukte tijdens de Olympische Spelen in Londen komende zomer. Naast websites gaat het ook om toepassingen als live streaming en iPlayer. Lees verder.
  • De Haarense Omroep Stichting (HOS) houdt zondag 22 januari open dag in de oude Dr. Landmanschool aan de Kastanjelaan in Helvoirt, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in de HOS-studio’s. Aanleiding voor de open dag, die duurt van 11.30 tot 16.00 uur, is de officiële ingebruikname van een radiozender. Lees verder.
  • Glashart Media lanceert de Glashart Media TV App voor Apple iPad. Met de gratis tv App wil Glashart Media het voor de kijker gemakkelijker maken om op de hoogte te blijven van het snel groeiende aanbod van programma’s. Een versie voor Android tablets is in ontwikkeling en zal binnenkort gelanceerd worden.
  • De in opspraak geraakte COA-directeur Nurten Albayrak heeft dinsdag een klacht tegen de NOS ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. Dat meldt haar advocaat. Albayrak vindt dat de omroep in de berichtgeving over haar onzorgvuldig is geweest. Lees verder.