Kort medianieuws 18 april 2011 – deel 2

kijkcijfers

  • De publieke omroepen behaalden in week 15 over de gehele dag gezamenlijk een gemiddeld marktaandeel van 32,3 procent. De zenders van RTL Nederland behaalden in deze week een marktaandeel van 27,8 procent en de SBS zenders 16,2 procent. In het avondtijdvak behaalden de publieke omroepen een marktaandeel van 35,2 procent, de zenders van RTL Nederland 30,4 procent en de SBS zenders 19,0 procent. In week 15 bedroeg de gemiddelde kijktijd over de gehele dag 179 minuten.
  • De opening van het festivalseizoen staat voor de deur. Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april staat Schijndel in het teken van Paaspop. Omroep Brabant doet live verslag van het festival. Lees verder.
  • René van der Gijp komt op televisie over als een vrolijke Frans, die de lach aan zijn kont heeft hangen, maar thuis leeft hij een teruggetrokken leven. In een uitzending van ‘KRO profiel’ op 30 april zegt Johan Derksen over hem: ‘René lijkt een intens vrolijke figuur, maar de mensen zouden ’s avonds eens door zijn brievenbus in huis moeten kijken, dan is daar een heel andere René.’ Lees verder.
  • Het Nederlandse Uitgeversverbond (NUV) pleit voor het vervolgen van individuele downloaders. Dit meldt het verbond in een reactie op de brief van staatssecretaris Teeven over het beschermen van het auteursrecht. Lees verder.
  • De Skype-app voor Android heeft een lek waardoor hackers privé-gegevens op de telefoon kunnen stelen. Skype werkt nog aan een fix. Lees verder.
  • Van alle 9- tot 12-jarigen in 25 Europese landen hebben Nederlandse kinderen het hoogste aantal profielen op het internet: 70 procent van hen heeft een persoonlijke pagina op een sociale netwerksite. Lees verder.
  • Consumenten kunnen bij de grote mobiele telefoonaanbieders KPN, Vodafone en T-mobile per seconde blijven afrekenen. Dat schrijft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken vandaag aan de Kamer. Lees verder.
  • Het alarmsysteem NL Alert, dat bezitters van een mobiele telefoon bij rampen via een sms’je waarschuwt, wordt deze zomer operationeel. Een woordvoerder van het Genootschap van Burgemeesters heeft een bericht daarover in het NOS Journaal bevestigd. Mensen moeten zich wel met hun mobieltje aanmelden voor de dienst. Lees verder.
  • Max Pearson, de 51-jarige radiojournalist van de BBC, overweegt juridische stappen tegen Singapore Airlines. Hij kreeg een hartaanval op het vliegtuig, maar de piloot weigerde te landen. Zo kon Pearson pas 14 uur later naar het ziekenhuis gebracht worden. Lees verder.